În România au crescut vânzările la mașini electrice

Dintre acestea, 16 sunt sută la sută electrice, în creştere cu 76,72% faţă de intervalul ianuarie – iunie din anul anterior, reiese din statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Vânzările de maşini ecologice raportate în primele şase luni ale anului în curs reprezintă echivalentul a 0,4% din totalul autovehiculelor noi comercializate în aceeaşi perioadă din 2014. Totodată, numai la nivelul lunii iunie 2015 au fost înregistrate 54 de unităţi, respectiv 0,5% din totalul raportat faţă de luna mai din acelaşi an.

Potrivit APIA, în ceea ce priveşte autoturismele hibride sau electrice, între 1 ianuarie şi 30 iunie 2015, au fost vândute 205 unităţi, din care 16 electrice 100%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost cuantificate 116 unităţi, dintre care numai două fiind electrice. La nivel european, liderul pieţei auto rămâne Grupul Volkswagen (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche), cu o cotă de piață de aproape 25%, urmat de PSA (Peugeot, Citroen și DS) cu o cotă de piață de 10,7% și de Grupul Renault (Renault și Dacia) cu o cotă de 10%.
Sursa:ziuanews.ro

Opinie: Creșterea vânzărilor la mașinile electrice aduce un beneficiu major mediului și are impact mult mare de atât. Astfel, schimbă întreaga economie mondială și are un impact geopolitic previzibil. Ce soluții vor găsi statele care trăiesc din petrol? Dar marile companii mondiale de rafinare, transport, depozitare, comercializare? Cumva vor fi necesare reconversii sau… o nouă criză?