România cui?- fenomenul emigrării

Am văzut acest film, vă invit să-l vedeți și …apoi… citiți mai departe

 

Așadar, l-ai văzut și tu. Acum, putem vorbi despre emigrare. Românii, după 1989 mai ales, poate că și mai mult după 2007, odată cu aderarea la UE, au ,,invadat,, alte țări, preponderent cele din spațiul european. Au lăsat în urmă copilăria, familia, casele, amintirile, crucile neamului lor, dar mai ales… o țară neasemuit de frumoasă și de bogată în resurse încât, apare firească întrebarea: DE CE? Cine înfluențează, determină, conduce, manipulează ,,curentul,, emigraționist care s-a transformat din proces social în fenomen?

Migrația popoarelor este un proces social vechi de la facerea lumii. Mereu vor fi migrații. Acest proces aduce firesc și foloase umanității, restabilește anumite echilibre, duce la bunul mers al lumii însă, are ca motiv de bază calamitățile, războaiele, sărăcia, nicidecum nu se poate vorbi în cazul românilor de astfel de motive și totuși…

Vă invit prin acest film și prin acest articol să ne ajutați să identificăm ADEVĂRATUL motiv al valurilor enorme de migrație al românilor din țara lor de naștere, o țară, cum se știe deja, deloc săracă, deloc în război, nici sub calamități… Cine și ce determină pe români să emigreze? Perspectivă întoarcerii mai există? Cine sau ce ar trebui să determine stoparea fenomenului social al emigrării în masă ori ce ar trebui făcut pentru încurajarea întoarcerii românilor acasă?

Articolul precedentZiua Internațională a Limbii Materne – 21 februarie
Articolul următorNASA anunţă descoperirea a şapte planete de mărimea Terrei gravitând în jurul unei singure stele
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno