România cui? – încă un combinat siderurgic …dispare

romania distrusa

Unul dintre cele mai mari combinate metalurgice dispare din România. Din cauza utilităţilor scumpe, va fi mutat în Turcia.

Combinatul siderurgic din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, ar urma fie vândut de către firma Mechel unei companii turceşti, cu 19 milioane de euro, iar întreaga activitate a oțelăriei va fi mutată în Turcia. Anunţul a fost făcut de primarul oraşului Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu.

Luca Mălăiescu a declarat, ieri, a fost informat, în urmă cu câteva zile, de către reprezentanţii firmei Mechel, oţelăria va fi vândută unei companii turceşti. „Combinatul nu a fost vândut încă, dar sunt discuţii foarte avansate pe tema această. Va fi vândut unei companii turceşti. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Mechel, care au considerat este benefic mi aducă la cunoştinţă faptul deja sunt în discuţii foarte avansate cu o societate din Turcia. Compania Mechel are datorii la bugetul de stat de 20 de milioane de euro şi ei primesc 19 milioane pentru vânzarea combinatului, mai pun ei un milion de euro şi se achita de datorii. Mechel are pus sechestru pe tot ce are în România, din cauza datoriilor„, a declarat Luca Mălăiescu.

Până la difuzarea acestei știri, reprezentanții companiei nu au putut fi contactaţi. Potrivit primarului din Oţelu Roşu, oţelăria va fi mutată cu totul în Turcia, pentru societatea care urmează cumpere combinatul a ajuns la concluzia gazul metan şi curentul sunt mai scumpe în România, anunță Capital.

SURSĂcapital
Articolul precedentMăsuri fără precedent în Italia
Articolul următorArme nucleare la Marea Neagră – Statele Unite şi Rusia se acuză reciproc de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno