România – Cum să obții restituirea taxei auto

romania

Chiar dacă între timp și-au vândut mașinile pentru care au plătit una dintre fostele taxe auto, românii tot au posibilitatea legală de a cere restituirea banilor, au explicat, pentru avocatnet.ro, reprezentanții Fiscului.

Executivul a stabilit în vară, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017, că proprietarii de mașini pot cere iarăși banii înapoi pentru fostele taxe auto. Spre deosebire de vechile proceduri, acum este inclus la returnare și timbrul de mediu, ce a fost eliminat din legislație în februarie 2017.

De-atunci, una dintre întrebările pe care cititorii publicației noastre au adus-o în față în mod constant a fost legată de proprietarii care între timp și-au vândut mașinile. Mai pot ei să ceară returnarea fostelor taxe auto? Răspunsul oficial al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este da.

„În conformitate cu OUG nr. 52/2017, completată și modificată de OUG nr. 68/2017, se poate solicita restituirea taxei auto și în cazul în care autoturismul a fost vândut, prin depunerea unei cereri la ANAF. La cerere se anexează, în original sau în copie, documentul doveditor al plății respectiv chitanța fiscală, ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare. Restituirea se poate solicita și dacă nu dețineți copia documentului de plată”, a explicat, la solicitarea avocatnet.ro, Serviciul comunicare, relații publice și mass-media al Fiscului.

Posibilitatea de a cere restituirea banilor chiar și în lipsa dovezii plății taxelor auto a fost stabilită de curând, tot prin ordonanță de urgență.

Cererile de restituire, inclusiv pentru timbrul de mediu, pot fi depuse de proprietarii (sau foștii proprietari ai) mașinilor până la data de 31 august 2018.

SURSĂavocatnet
Articolul precedentUPDATE: Spania – ziua decisivă
Articolul următorRoma – scormonesc în tomberoane și împrăștie pe jos gunoaiele iar românii suportă ocara!
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno