România dispare metru cu metru: peste 45% dintre terenurile agricole sunt proprietate străină

dat la straini

Eurodeputatul PNL Daniel Buda a avertizat duminică, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, că vânzarea terenurilor agricole de pe teritoriul României ar putea fi privită din perspectiva siguranței naționale deoarece în România peste 45% dintre terenurile agricole sunt în posesia unor persoane sau entități străine.

”Am solicitat în raportul depus la PE și votat (…) proceduri unice și condiții unice de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole la nivel european și am atras atenția asupra acestei chestiuni prin amendamentele depuse, deoarece apreciez că România se află în momentul de față în fața unei chestiuni care ține de siguranța națională. Faptul că astăzi în România peste 45% din terenurile agricole se află în mâinile străinilor este o chestiune care pe termen mediu și lung ne va afecta în mod neîndoielnic. (…) Este o măsură contra speculei și de concentrare a terenurilor, așa cum se întâmplă astăzi în România. Din păcate, nici guvernul condus de domnul Cioloș, nici guvernul condus de domnul Tudose nu a reușit să vină cu un proiect de lege coerent cap-coadă, care să reglementeze vânzarea-cumpărarea terenurilor. De aceea îi solicit public domnului Tudose să ne spună care este stadiul acestui proiect pe circuit guvernamental, pentru că el nu este trimis în Parlament. Atrag atenția că orice zi de întârziere nu face altceva decât să ducă la diminuarea suprafeței agricole a României și să îl facă părtaș în același timp la un act prin care se afectează siguranța națională a României”, a declarat Daniel Buda.

Pentru a avea în proprietate un petec de pământ, românii și-au dat sângele prin războaie, acum, urmașii acelora, sunt atrași sau puși în condiția să-și vândă moștenirea străinilor…