România Educată – Unde ai fost până acum, dragă Domnule Scump Președinte?

România este educată, unii români mai puțin sau deloc!…

Proiectul ”România educată” inițiat de Președintele țării, Klaus Johannis, este subiectul zilei. Cum este năravul pe la noi, contestăm orice, adesea, chiar este necesar.

Dacă până acum, după un mandat ”ars” prin vacanțe și o bătălie, personală și pe bani publici, anti-PSD; după ce și-a tras partidul lui, guvernul lui, devenind un permanent subiect de critică, acum, a venit vremea să fie contestat pentru că, în sfârșit, face ceva…

Rău că faci, rău că nu faci!

Dar, ia să vedem ce este cu acest Romania-Educata pe care oricine dorește îl poate găsi pe un site creat anume, România Educată, cât și pe alte surse oficiale.

Știm că Johannis vine la Cotroceni din învățământ, profesor de meserie, și că s-ar afla în domeniul său cu acest proiect.

Firește că este foarte bine faptul că se va investi în educație și că standardele din învățământ vor fi adaptate la noile realități ale vremurilor și mai ales pentru viitor.

Proiectul însă, așa cum lesne se poate remarca și care pe oricine irită sau cel puțin scârbește, este înțesarea acestuia cu pozele lui Johannis, un fel de cult al personalității, o pornire vizibilă spre imitarea hulitului Ceaușescu.

Nu ne miră, și așa sunt în vogă partidele neo-marxiste!

Un Johannis Anti-PSD din motive că peșediștii ar fi comuniști, dar PRO partiduțelor neo-marxiste, iată paradoxul sau mai bine spus fățărnicia…

Johannis pare că a pornit, în esență, cu bune intenții acest proiect însă nu i-a reușit ceva aplicabil, limpede, cu metodologiile bine definite, resurse și alte chestiuni tehnice nu doar d.p.d.v. educativ, ci și economic.

Pare un proiect făcut pe genunchi, în linii prea generale, un pic dogmatic, un pic demagogic, un fel de discurs politic și cam atât.

Știm foarte bine că niciun politician, partid sau spuneți-i cum vreți, gașcă, târlă, club de interese, nu se apucă să facă vreo ceva pentru țară, nici dacă țara se duce la râpă, dacă prin acel ceva nu se ”procură” bani pentru ei…

Aflarea problemelor țării nu necesită niciun specialist, se simt, sunt trăite, vizibile, adesea dureroase. Rezolvarea acestor probleme poate fi la îndemână oricărui guvern dacă s-ar vrea. Și se vrea numai dacă le iese lor, celor de la putere, ceva din asta.

Nicio putere din lumea asta și din istoria ultimelor milenii nu a dovedit că i-ar păsa cu adevărat de norod.

Acele mici efuziuni de patriotism ori de bunătate din partea puterii față de gloată, au fost fie la momente de groaznică prăbușire, fie propagandistic, ca apoi să se aibă de unde stoarce și mai mult!

Revenind la educație, avem, ca în orice domeniu, elite și nătângi. Profesori cu vocație, Slavă Domnului, mai sunt, deși din ce în ce mai rari.

Marea masă a corpului didactic este înțesată cu idioți. Profesori îngâmfați și inculți, deloc pregătiți profesional.

Și taman dintre aceștia au ales politicienii de la putere să promoveze ierarhic în învățământ, pentru a distruge, pentru a umili adevărații profesori cu vocație și pregătire.

Acele nenumărate reforme, reformă la reformă la reformă la infinită reformă, petrecute pe bani publici și la deruta tuturor și mai ales în dauna învățământului, au rămas fără vreun tras la răspundere pentru eșec și pagubă.

Precaritatea dezvoltată în sistem, lăsatul ca școlile să se degradeze, dotările să fie minime sau absente, școli cu wc-uri în curte, nu se datorează doar bugetului mic alocat de guverne, cât utilizării voit proaste a banilor.

Păi cum să gospodărească o școală un director idiot, un primar haplea și cel puțin la fel de idiot, să nu mai pomenim și ierarhiile din sistem?

Să nu mai vorbim de programele școlare an de an mai nepotrivite, bulversând procesul de instruire școlară, elevii și cadrele, plus acel sistem de rapoarte pe care cadrele sunt forțate să le întocmească.

Și vine ”România educată” ca o soluție, ca o salvare, ca o gură de oxigen unui muribund…

Unde ai fost până acum dragă Domnule Scump Președinte? Scump în sensul de costisitor! De ce nu ai inițiat un astfel de proiect imediat cum ai preluat Cotroceni-ul?

Vom urmări cu interes implementarea proiectului adoptat ieri în ”Guvernul Meu” (al Președintelui), dar mai ales vom urmări banii… fiindcă vor fi investiții, vor fi create structuri noi, numiri, mai mult ca sigur acestea vor fi menite să consolideze Puterea și nu să consolideze învățământul.

Copiii vor fi și mai îndoctrinați cu politica celor de la putere, cu neo-marxismul, cu noile directive ”progresiste”, anihilându-se orice urmă de vechi valori autentic românești sau dovedite de milenii de istorie ca fiind valori.

De ce oare nu s-a făcut un proiect colectiv la elaborarea căruia să fie chemate cadrele cu vocație și elevii, părinții, alte instituții, ca la final să rezulte acele soluții care să răspundă cu adevărat nevoilor viitorului și nu doar să satisfacă orgoliul unui președinte?

Cum să îți expui mutra acră și ipocrit zâmbicoasă peste tot în paginile proiectului și să nu fii acuzat de slinoasă preamărire a unui EU nimic-făcătoriu?

Citiți vă rog proiectul și veți observa cât de ușor vor putea să își facă punga groasă cei de la putere, (adevăratul scop al proiectului) pe seama acestei așa-zise bune intenții, lăsând educația cel puțin la fel de precară.

Avem și astfel dovada că nimănui, niciunui politician, niciunui partid, nu-i pasă decât de cum să stoarcă bugetul țării și cum să servească ordinelor Marilor Puteri. Restul este demagogie, propagandă, praf în ochii lumii.

Am avut în istorie vicisitudini cumplite, invazii, molime, secete, atârnare pe la porți străine, domni nepotriviți, boieri lacomi, comuniști perfizi și sălbatici, dar acum, iată, avem la putere de peste 30 de ani, cele mai nocive figuri, căpușe înfipte peste totul trupul țării.

Clasa politică actuală este nu doar needucată, nu doar ostilă țării, nu doar servilă altora, ci și nepermis de ignorantă… înțesată cu idioți de parcă s-a ales grâul de neghină și toată neghina a devenit clasă politică!

De aici ar trebui să înceapă România Educată.

Cu adevărat m-ar fi convins Johannis dacă ar fi arătat cea mai mică intenție să dea afară pe toți impostorii din structurile țării, și ale învățământului, firește, și să promoveze doar oameni foarte bine pregătiți și cu temeinice dovezi că au vocație…

Cu tot dezastrul acestor ultime decenii, mai avem și vom mai avea elevi olimpici, copii geniali, profesori care pun toată pasiunea și fac sacrificii pentru munca lor, DAR pe aceștia nu-i întreabă nimeni cum trebuie să arate un proiect pe educație, știe mai bine Măria Sa Foarte Superlativ de Prea … Johannis!…

Dacă o dă în bară cu proiectul sau se dovedește doar o sursă de îmbogățire ori o portiță de consolidare a puterii pe banii țării, nicăieri nu este prevăzut, nici în proiect, CUM ÎL PUTEM TRAGE LA RĂSPUNDERE pe mult prea iubitul și prea-stimatul neo-tovarăș Johannis….!

Nu vor mai fi copii săraci, flămânzi, bolnavi, goi, exploatați, abuzați. Nu vor mai fi școli dărăpănate și cu closet în fundul curții. Nu vor mai fi cadre didactice amărâte sau ignorante. Pas cu pas spre multilateralism neo-marxist și aliniere…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.