România: Interzicerea accesului la liceu în cazul unei medii sub 5 la Evaluare, începând cu anul școlar 2019-2020

Elevii care nu reușesc să obțină media 5 la Evaluarea Națională nu vor mai avea acces la liceu începând cu anul școlar 2019-2020, conform unui Ordin de ministru publicat joi în Monitorul Oficial.

Documentul este semnat de ministrul interimar Daniel Breaz și îi va forța pe elevii cu medii mai mici de 5 să se înscrie în învățământul profesional.

Media de admitere la liceu se va calcula la fel ca și acum: calculează la fel ca până acum: se ia în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (cu o pondere de 20% în media pentru liceu).

Propunerea de a interzice accesul la liceu al celor care nu reușesc media 5 la Evaluare este susținută nu numai de Ministerul Educației, ci și de asociațiile părinților și ale elevilor, precum și de sindicatele din domeniu.

La Evaluarea Națională din acest an, rata celor cu medii peste 5 a fost de 73,2%.

Nu a fost prezentat niciun studiu de impact privind decizia privind interzicerea accesului la liceu în cazul unei medii sub 5 la Evaluare, dar guvernanții au plecat de la premiza că niciun elev aflat în această situație nu reușește să finalizeze liceul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.