România – Lege împotriva violenței în familie: Măsuri severe

0

Măsuri în cazurile de violență domestică: Printr-un proiect de lege a fost introdus Ordinul de protecție provizoriu, prin care polițiștii pot înlătura imediat agresorul din domiciliu/ Agresorii vor purta brățară electronică.
Guvernul a aprobat astăzi, joi 8 februarie, un proiect de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie, fiind introduse noi măsuri pentru protejarea imediată a victimei și înlăturarea agresorului. De asemenea, pentru agresor, se introduce obligația de a purta permanent o brățară electronică dacă i s-a impus să păstreze o distanță minimă determinată față de victimă. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului.

Facebook Comments

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine dar, la noi doua sunt problemele legate de aceasta lege, ca de obicei: implementarea intregii aparaturi, adica cine trebuie sa castige licitatia si cat va dura punerea in functiune si, a doua mare problema, aplicarea ei, adica cine verifica si cine ia masurile ce se impun, imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.