ROMÂNIA – suspendate TOATE ZBORURILE spre și dinspre Italia – Italia devine a doua din lume după China la infecția cu virusul mortal

Din 9 martie sunt suspendate TOATE ZBORURILE spre și dinspre Italia! Decizii după Comitetul Național pentru Situații de Urgență, convocat duminică seara.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat într-o conferință desfășurată în noaptea de duminică spre luni că, în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, s-a decis suspendarea tuturor zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre și dinspre Italia, pentru toate aeroporturile din țară. De asemenea, Vela i-a avertizat pe cei care vin din zone de risc că vor intra automat în carantină în România.

VEZI: https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/191551798932630/

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat suspendarea TUTUROR ZBORURILOR spre și dinspre Italia începând din 9 martie până pe 23 martie.

Operatorii aerieni au obligația de a le comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prn completarea unei declarații pe proprie răspundere la îmbarcarea în aeronavă.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România cu escală.

Se impune informarea cetățenilor români care sosesc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre asupra faptului că sunt obligați să intre în carantină pe raza județului de graniță sau să se izoleze la domiciliu. Aceștia își asumă responsabilitatea prin completarea unei declarații pe proprie răspundere.

Refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracțiune de falsuri în declarații și se pedepsește conform art. 326 din Codul penal, instituindu-se și măsura carantinei.

Se permite accesul în România al cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, sub măsura obligatorie a carantinei.

Sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricțiile impuse privind interzicerea accesului pe teritoriul României.

Măsurile se aplică adaptate, după caz, și transportului maritim sau fluvial.

Măsurile se aplică până la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii perioadei.

Suspendarea cursurilor în școli va fi discutată într-o ședință care va avea loc luni.

__________________________________

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că în Italia a apărut un model de răspândire rapidă a noului coronavirus, trend care începe să se extindă și în alte țări, precum Franța sau Germania.

„Observăm trend asemănător în Franța. Observăm trend asemănător, puțin mai lent, în Germania, deci țări foarte mari. Cred că Italia trebuia să ia măsuri mai devreme. Noi avem cazuri de transmitere din import și ulterior cazuri de transmitere în comunitate, când nu au oameni cu simptome însă se transmite ușor”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Digi 24, citat de Mediafax.

El a precizat că este mai greu să ții situația sub control atunci când ai un areal mai mare de extindere.

„De exemplu, cetățeanul de la Roma a venit în România cu această infecție, deși un prezenta simptome. Când se întâmplă pe un areal mare atunci e foarte greu să controlezi lucruri și atunci autoritățile fac mari eforturi”, a conchis Rafila.

În Italia, numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut alarmant într-o singură zi, de la 233 la 366. Bilanțul persoanelor infectate este cu 25% mai mare, și anume de la 5.883 la 7.375 de cazuri, potrivit Agenţiei pentru Protecţie Civilă, citată de BBC.

Ministrul Sănătății din Cehia, Adam Vojtech, a anunțat că bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 28 în țara sa, anunță CNN. Duminică erau cu 7 cazuri mai mult decât sâmbătă.

Ministrul Sănătății din Spania a anunțat un număr total de 647 de infectări cu noul coronavirus. Potrivit stiri.tvr.ro.


Coronavirus: 6.387 de infecții în Italia, 622 recuperate și 366 de decese


Numărul de decese face ca Italia să fie a doua țară din lume după China pentru victimele coronavirusului. Alitalia oprește zborurile pe Malpensa. EasyJet le taie pe cele din nordul Italiei. Alegerile regionale de la Valle d’Aosta au amânat.

Guvernul „închide” Lombardia și celelalte 14 provincii. Între timp, bilanțul coronavirus crește la 6.387 infectați, 622 recuperați și 366 de decese. Alitalia anunță oprirea zborurilor pe Malpensa, le-a redus pe cele de la Linate. Alegerile regionale din Valle d’Aosta au fost amânate.

Cu 133 de decese într-o singură zi, cele mai dramatice 24 de ore de până acum, Italia marchează un număr de decese de 366 pentru coronavirus și devine a doua din lume după China.

Numărul de infectați cu coronavirus în Italia –  Datele bolnavilor au ajuns la 6.387, cu o creștere de 1.326 de persoane față de sâmbătă. Numărul total de cazuri, inclusiv morți și vindecați, este de 7.375.

În total, 622 de persoane s-au vindecat până acum, inclusiv 33 duminică. Între timp, pacienții internați în terapie intensivă cresc și ei: acum sunt 650, cu 83 mai mulți decât sâmbătă.

Lombardia are 399 dintre ele, cu o creștere de 40 într-o singură zi, din cauza unei situații a departamentelor în colaps care au dus la primele 13 transferuri din regiune către cele vecine. Emilia Romagna cu 75 de pacienți, apoi Veneto cu 47 și Piemonte cu 45, a fost plasată pe locul doi la numărul de internări în UCI.

În detaliu, victimele sunt 267 în Lombardia (încă 113 sâmbătă), 56 în Emilia Romagna (+8), 18 în Veneto (+5), 7 în Marche (+1), 5 în Piemonte, 6 în Liguria (+ 2), 3 în Puglia (+1), 3 în Lazio (+2) și unul în Friuli Venezia Giulia.

Din datele Protecției Civile rezultă că bolnavii sunt 3.372 în Lombardia, 1.097 în Emilia-Romagna, 623 în Veneto, 355 în Piemont, 265 în Marche, 165 în Toscana.

Identikit-ul victimelor coronavirusului În grupa de vârstă a victimelor coronavirusului – nu există variații semnificative, aceștia sunt întotdeauna mai degrabă pacienți vârstnici – observă Silvio Brusaferro, președintele Institutului Superior de Sănătate – cu 60% peste 80 de ani; aproape peste 70 de ani, cu prezența mai multor boli cronice, dar care în comparație cu grupa lor de vârstă au o mortalitate mai mică decât datele disponibile, cele chineze.

Speranța: „Trebuie să oprim virusul” Important este acum să oprim virusul: „Trebuie să încercăm să limităm cât mai mult oportunitățile de contagiune. Numerele sunt semnificative și, prin urmare, chiar dacă necesită sacrificii, sunt măsuri corecte, iar cetățenii trebuie să ne ajute cu comportament pentru a depăși această provocare „, a explicat ministrul Sănătății, Roberto Speranza: „Serviciul de sănătate este puternic, vom cumpăra echipamente noi, dar nu este suficient dacă nu există o retenție puternică a epidemiei”.

Alitalia suspendă zborurile din Malpensa – Alitalia a decis între timp să suspende operațiunile pe Milano Malpensa începând cu 9 martie. Acest lucru este menționat într-o notă a companiei aeriene care explică faptul că ultimul zbor programat pe aeroportul lombard este AZ605 din New York AZ605. Activitatea de pe Milan Linate a fost, de asemenea, redusă.

EasyJet taie zborurile către nordul Italiei – Compania aeriană Easyjet taie zborurile din Europa către zonele din nordul Italiei înscrise în zona de securitate de către guvern, cel puțin până pe 3 aprilie. Acest lucru a fost anunțat de o purtătoare de cuvânt, citată de Asociația de Presă, precizând că aeroporturile implicate în „revizuire” sunt Milan Malpensa, Milano Linate, Veneția și Verona.

Alegerile regionale în Valle d’Aosta – Alegerile regionale din Valle d’Aosta, programate pentru 19 aprilie, vor fi cu siguranță amânate din cauza urgenței coronavirusului. Acest lucru a fost confirmat de președintele regiunii, Renzo Testolin. Noua dată va fi stabilită în zilele următoare. O ipoteză este amânarea la 10 mai, însă Regiunea efectuează investigații tehnice pentru a verifica posibilitatea unei amânări ulterioare. Potrivit tgcom24.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.