ROMÂNIA – Sute de mii de locuri de muncă vacante în construcții

Constructorii cer forță de muncă. România duce lipsă de peste 400 de mii de muncitori, ingineri și proiectanți.

Vrem drumuri, autostrăzi sau spitale însă nu are cine să le facă. E o realitate confirmată mai ales de cei care se încăpățânează să construiască în România. Industria are nevoie de sute de mii de muncitori, proiectanți sau ingineri. Prea puțini fac pasul spre acest domeniu. Ieri, 14 septembrie, de Ziua Națională a Constructorului, în moment de sărbătoare, s-au căutat soluții pentru ca planurile românilor să ajungă să fie și bine construite.

Poduri, case, şcoli, spitale, drumuri ori rețele de canalizare și apă. Sunt rezultatul creației și muncii a generații de ingineri, proiectanți, diriginți de șantier și nu în ultimul rând a mii de muncitori. Pe scurt, constructorii – criticați uneori pentru calitatea infrastructurii din România. Ei au de anul acesta și o sărbătoare a lor  – Ziua Națională a Constructorului.

Daniel  a fost șofer. Acum lucrează de 19 ani pe șantier ca fierar betonist. Este mulțumit de salariu și are un mesaj și pentru tineri.

Piața construcțiilor rezidențiale din țara noastră a prins elan în ultimii ani. Visul de a avea o casă a devenit repede realitate cu ajutorul constructorilor care au pus în practică ideile dezvoltatorilor imobiliari. Doar în București și Ilfov, în 17 ani s-au construit peste 116 mii de locuințe noi. Iar România a devenit țara cu cei mai mulți proprietari de case și apartamente din Uniunea Europeană.

Nu la fel de mulți sunt și cei care muncesc în construcții. Piața de construcții din România mai are nevoie de încă 400 de mii de muncitori, ingineri ori proiectanți.

Ziua Națională a Constructorului a fost instituită la sfârșitul anului trecut, odată cu promulgarea legii 350. Totodată, 14 septembrie este data la care a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală a anilor 1895 , Podul Fetești – Cernavodă cunoscut sub numele de Podul Anghel Saligny sau Podul Carol I. Sursa: stirile.tvr.ro

Unde puteți apela? La orice firmă românească din construcții, la orice agenție de forță de muncă din țară, dacă vreți cu adevărat, găsiți…! Salariile? Depinde ce, cum și cât știi să faci!… Firește, meseriașii au salarii aproape ca afară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.