România violentă de Paști: 1800 de incidente, 3384 de amenzi, 234 de dosare penale

În toată țara s-au înregistrat peste 1800 de incidente în noaptea Învierii. Au fost date 3384 de amenzi și s-au deschis 234 de dosare penale, dintre care trei pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Sute de persoane au ignorat restricțiile și au ieșit din case. Unii au ars cauciucuri și au dansat în jurul focului.

Alţii s-au plimbat prin sat, cu muzica data la maximum, după care au continuat petrecerea în… cimitir! 

Poliţiştii au condus la audieri 37 de persoane implicate într-un conflict care a avut loc duminică seara în sectorul 5 al Capitalei.

La faţa locului au intervenit mai multe forţe de ordine care au fost nevoite să facă şi uz de armamentul din dotare.

Un conflict între mai multe persoane a avut loc, duminică seara, pe strada Brădetului din Cartierul Mimiu de la periferia municipiului Ploieşti, în zonă intervenind mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale (SAS), a informat IPJ Prahova.

Mai multe persoane s-au luat la bătaie, duminică, pe o stradă din Săcele, județul Brașov. A fost nevoie de intervenția poliţiştilor pentru a-i calma pe scandalagii.

Într-o înregistrare video publicată de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, apoi ștearsă de pe Facebook, se vede cum mai multe persoane se iau la bătaie, o persoană intră cu o mașină în plin în altele, iar apoi mașina este distrusă și șoferul este bătut crunt.

Scene violente în stradă au avut loc și în Capitală, în cartierul Rahova, dar și într-un cartier de la periferia Ploieștiului unde, de asemenea, a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Potrivit Poliţiei Judeţene Galaţi, au fost identificate încă zece persoane implicate în incidentul petrecut sâmbătă seară în comuna Munteni.
Oamenii legii din Galaţi s-au autosesizat după apariţia pe internet a mai multor imagini, transmise live, în jurul orei 22.15, din care reieşea faptul că mai multe persoane încalcă dispoziţiile legale impuse de starea de urgenţă, în comuna Munteni, din judeţul Galati.

Ajunşi în localitate, poliţiştii au constatat că, în mijlocul unei străzi, în jurul unor cauciucuri ce ardeau cu flacără deschisă, se afla un grup de persoane care se manifestau zgomotos şi care, la vederea echipajelor de poliţie, au fugit în curţile locuinţelor.

În urma vizionării imaginilor şi a investigaţiilor efectuate, au fost identificate 20 dintre persoanele care au participat la această adunare, fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020, fiecare cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

Incendiul a fost stins de un echipaj de pompieri solicitat la faţa locului, nefiind înregistrate pagube materiale, iar poliţiştii continuă verificările.

Pe fondul nervozității create de măsurile restricțiilor sau a consumului excesiv de alcool, unii români au petrecut Paștele în mod violent iar acum suportă consecințele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.