Românii, pe locul al treilea la consumul de alcool în Europa – Rușinos, doar locul trei?!

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cu această zi de 7 Ianuarie, pentru care Sfântul Ioan Botezătorul a dat nume a aproape două milioane de români, se încheie ciclul sărbătorilor de iarnă care a fost o adevărată încercare pentru ficatul a milioane de români iar medicii (sau polițiștii) ar putea să ne spună ce înseamnă lipsa cumpătării pentru cei care au ajuns la spital sau în arest, vine și binecuvântata perioadă a muncii și …”cumințirii”!… De mâine, Luni 8 Ianuarie, revenim la normalitatea de peste an. Răsfoind presa care contează, am dat de o știre care așază România pe locul trei în Europa la consumul de alcool… Ei! Dragi români, păi se poate, este rușinos locul 3, hai că putem mai mult, să fim fruntași măcar aici…!!!

Băutorii experți consideră că ajunsul la spital din motive de șpriț indică o totală lipsă de educație alcoolică sau chiar lipsă de respect pentru tagma bețivilor, și că aceștia nu știu dom’le să bea. Băutul fiind un ”sport” , ca la orice disciplină se cere un adevărat antrenament alături de buni antrenori! De băutură trebuie să știi să te ții, altfel uite ce pățești:


”Românii, pe locul al treilea la consumul de alcool în Europa. Aceste băuturi duc la suferințe cardiace, avertizează medicii.

Românilor le place să consume alcool. Chiar prea mult, iar asta se vede şi în numărul mare al celor care ajung la urgenţă cu intoxicaţii sau în comă după ce au băut. Cercetările recente arată că inclusiv cei care beau rar, dar cantităţi mari de alcool, ajung la suferinţe cardiace. Iar jumătate din băuturile alcoolice consumate de români sunt de proastă calitate.

Românii consumă, în medie, 14 litri de alcool pur pe an. Ocupăm astfel locul al treilea într-un clasament european. Asta în condiţiile în care peste 3 milioane de consumatori de băuturi alcoolice sunt înrăiţi.

Medicii susțin că și substanțele pe care le conține alcoolul de slabă calitate duc la îmbolnăvirea inimii. Acest lucru este demonstrat şi de un studiu recent al cercetătorilor din Marea Britanie.

Sunt lucruri pe care le ignoră cei care mărturisesc că beau câteva păhărele zilnic. Şi se declară perfect sănătoși.

Multe dintre aceste cazuri ajung în secţiile de Toxicolgie din spitalele de urgență.

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că excesul de alcool omoară mai mulți oameni decât SIDA și tuberculoza la un loc.”

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •