Rujeola – situație preocupantă în Italia – atenție cei nevaccinați

rujeola in italia

ITALIA – 401 cazuri de rujeolă în luna iunie: un plus alarmant de 370% față de anul trecut.
Urcă astfel la  3.500 numărul  infecțiilor raportate de la începutul anului, dintre care 35% a fost înregistrate cu cel puțin o complicație.

În luna iunie 2017 au fost 401 de cazuri de rujeolă înregistrate în Italia, cu o creștere de 370% comparativ cu aceeași perioadă a lui 2016 (când au fost identificate 85 de infecții). Se ridica la 3.500 de infecții raportate de la începutul anului, dintre care 35% a fost înregistrate cel puțin o complicație. Și, după cum  reiese din raportul Institutului Superior de Sănătate,  se precizează că 89% dintre cei infectați nu au fost vaccinați și doar 6% vaccinați cu o singură doză.
41% dintre cei care au contractat rujeola au fost spitalizați, iar 22% au recurs la Urgențe. 56% dintre cazuri a fost înregistrate la pacienți cu vârsta cuprinsă între 15 și 39 de ani, în timp ce 6% (210 cazuri) reprezentat de copii sub un an, cei care sunt cel mai expuși riscului  mai ales că încă nu pot fi vaccinați.

Au fost înregistrate și 255 de cazuri în rândul lucrătorilor din sectorul sănătății, care sunt expuse contaminării prin natura muncii dar și mai mult decât oricine altcineva  riscă să  transmită boala  persoanelor  imuno-depresive. Sinteza tgcom24

Românii care își petrec vacanțele aici sau care se întorc în România pe timpul lunilor de concediu, pot fi afectați de această epidemie, fapt pentru care recomandăm să consulte medicul de familie în vederea vaccinării înaintea călătoriei dar și să meargă de urgență la spital dacă se constată că au fost contaminați.

alarma rujeola in italia