RUSIA ANTI-GAY: ”Yelena a fost ucisă pentru că nu i-a fost frică să spună adevărul…”


Activista rusă LGBT este în mod oribil ucisă după ce a fost vizată de site-ul care instigă utilizatorii săi să „vâneze homosexuali”

Yelena Grigorieva, de 41 de ani, a fost luată în vizor de site-ul Saw. Sâmbătă a fost găsită moartă în tufișurile de lângă la casa ei din St Petersburg. Numele și fotografia ei au fost încărcate pe site-ul anti-gay, Saw

Sâmbătă, a fost găsită moartă în tufișuri la casa din St. Petersburg, cu răni de cuțit și semne de strangulare. O persoană a fost arestată, potrivit presei locale.

Site-ul Saw care a stârnit ura împotriva homosexualilor a fost lansat în aprilie 2018 înainte de a fi pus offline săptămâna trecută.

Cu trei zile înainte de a fi ucisă, dna Grigorieva vorbea despre site-ul web și a îndemnat autoritățile să elimine activitățile lor.

Pe Facebook, ea a scris: „Poliția nu a făcut încă nimic pentru a găsi creatorii acestui site și să le aducă în fața justiției”.

În timp ce homosexualitatea nu este ilegală în Rusia, legile dure care ies din Kremlin creează un mediu ostil față de comunitatea LGBT care se confruntă în mod regulat cu animozități.

Moartea doamnei Grigorieva a stârnit o rafală de proteste în oraș ieri, cu protestatari criticând negarea presei de stat asupra cauzelor homosexualității.

Marina Ken a spus: „Yelena a fost ucisă pentru că nu i-a fost frică să spună adevărul despre subiectele în mod tradițional mute din Rusia și despre canalele de televiziune de stat ale țării.”

În 2013, Moscova a interzis „propaganda homosexualilor”, o lege care a fost ulterior condamnată de Curtea Europeană a drepturilor omului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.