Rusia prezintă noua mega-biserică militară

Rusia prezintă noua mega-biserică militară

Rusia este aproape să finalizeze construcția unei noi catedrale ortodoxe ruse, dedicată forțelor armate ale țării.

Catedrala de 95 de metri, situată pe un vast parc tematic militar și un centru de expoziții în apropiere de Moscova, își va deschide porțile pe 9 mai pentru a sărbători 75 de ani de la victoria sovietică asupra Germaniei naziste, în timpul celui de-al doilea război mondial. Potrivit The Moskow Times.

Catedrala a atras atenția largă în weekend, când fotografiile din interiorul său arătau mozaicuri ale președintelui Vladimir Putin, liderului sovietic Josef Stalin și anexarea Crimeei din Ucraina care împodobea zidurile.

Potrivit fundației care supraveghează donațiile către Catedrala Forțelor Armate, publicul a donat peste 3,6 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) pentru construcția sa.

„O școală pentru preoți militari este în curs de construcție, iar instituția ”Surorile Carității” [asistente] va fi reînviată în biserica principală a forțelor armate ruse”, a declarat șeful fundației în 2018.

Pe lângă vitralii, meșterii au creat o nouă icoană ortodoxă pentru catedrală. Finanțarea icoanei a venit dintr-o donație personală a președintelui Vladimir Putin.

Parametrii bisericii, inclusiv înălțimea și lățimea cupolelor sale, vor reflecta date cheie din cel de-al Doilea Război Mondial, iar structura va prezenta standuri multimedia dedicate celor 33 de milioane de soldați sovietici care au luptat în război.

Odată finalizată, catedrala va fi una dintre cele mai înalte biserici ortodoxe din lume.

Foto: Ministerul Rus al Apărării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.