RussiaGate – sau când propria odraslă ajută ”inamicii”

RussiaGate - sau când propria odraslă ajută ”inamicii”

E-mailuri reprezintă prima probă documentată a faptului că un asociat al lui Trump a participat la o întâlnire cu scopul de afla informaţii coompormiţătoare despre Clinton, despre care se ştia că sunt legate de un efort al Guvernului rus de a-l ajuta pe Trump în alegerile din 2016, comentează AP.

Donald Trump Jr., fiul preşedintelui, a fost puternic implicat în campania prezidenţială a tatălui său. El a anunţat marţi că postează e-mailurile „pentru a fi complet transparent”.

Aceste e-mailuri, adresate publicistului de muzică Rob Goldstone arată că lui Trump Jr. i s-a spus că Guvernul rus avea informaţii despre ceea ce ar fi putut s-o „incrimineze” pe Clinton şi relaţiile sale cu Rusia.

Aceste informaţii, scrie Goldstone, „i-ar fi foarte folositoare tatălui dumneavoastră”. El încerca să stabilească o întâlnire între Trump Jr. şi o avocată rusă, iar această întâlnire a avut loc ulterior la Trump Tower.

„Dacă este ceea ce spuneţi, mi-ar plăcea, mai ales mai târziu în vară”, i-a răspuns Trump Jr. lui Goldstone într-una dintre seriile e-mailuri pe care tânărul Trump le-a postat pe Twitter.

Trump Jr. a recunoscut că s-a întâlnit, la scurt timp după acest schimb de e-mailuri, cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, în timpul campaniei prezidenţiale, înţelegând că avocata avea să-i furnizeze informaţii compromiţătoare despre rivala democrată a tatălui său în alegerile prezidenţiale Hillary Clinton. sursa RTV.NET