Ryanair pretinde că este mai puțin poluantă decât alte companii, autoritățile au dubii: reclamă și atât!

Ryanair și-a dublat pretenția că ar fi „cea mai verde companie aeriană din Europa” – la o zi după ce autoritățile de reglementare britanice au decretat că …au indus în eroare consumatorii despre acreditările sale ecologice, pentru a face publicitate.

Ieri, Autoritatea pentru Standarde de Publicitate (ASA) a susținut că transportatorul  a încălcat regulile privind creanțele de mediu și a indus în eroare consumatorii în publicitatea sa în TV și radio, din septembrie 2019. Scrie DailyMail.

Anunțul a comparat emisiile de CO2 ale transportatorului per pasager, per kilometru, cu alți patru transportatori europeni importanți și a spus că „Ryanair are cele mai mici emisii de carbon ale tuturor companiilor aeriene majore”, în timp ce reclama TV și radio se referă la „emisii reduse de CO2”.

ASA a spus că „anunțurile nu trebuie să mai apară în formele lor curente”, întrucât revendicările nu pot fi justificate. A mai adăugat că, posibil clienții vor interpreta pretențiile publicitare, în sensul că o călătorie cu Ryanair ar însemna că au contribuit cu mai puțin CO2 decât să călătorească cu alte companii aeriene, ceea ce nu a fost dovedit.

Dar Ryanair a reacționat astăzi, publicând datele privind emisiile de CO2 pentru ianuarie, împreună cu o declarație a managerului său de marketing Kenny Jacobs, care a spus că transportatorul este „cea mai verde / cea mai curată linie aeriană din Europa”.

El a spus: „Cu cea mai tânără flotă și cu cei mai mari factori de încărcare, Ryanair este cea mai mare linie aeriană verde / curată din Europa.

„CO2 nostru pe pasager / km este cel mai mic din sector, fiind redus de la 82 g la 66 g în ultimul deceniu, în timp ce alți concurenți cu tarife mari generează în prezent peste 120 g pe pax / km.

„Singurul lucru cel mai important pe care îl poate face un consumator pentru a-și reduce amprenta pe emisia de carbon este să treacă la Ryanair.”

„Suntem încântați să anunțăm că CO2 nostru pe pasager / km pentru ianuarie a fost de 69 g, jumătate din rata altor companii aeriene de pavilion european și ne-am angajat să-l reducem cu încă 10% la mai puțin de 60 g pe pas / km. până în 2030.”

După ce declarația a fost lansată, MailOnline Travel a contactat Ryanair pentru a se întreba de ce s-a descris ca fiind „cea mai verde companie aeriană din Europa”, având în vedere hotărârea ASA de ieri.

Ca răspuns, compania aeriană a spus: „Emisiile de CO2 ale Ryanair la km de pasageri sunt de 66 g, ceea ce este cu 25% mai mic decât alte companii aeriene majore europene.”

Ryanair este mulțumită de cea mai recentă campanie de publicitate pe temă ecologică, care comunică un mesaj extrem de important clienților.

„Am trimis cu succes această reclamă în 10 țări din Europa. La cererea organelor de aprobare relevante, am făcut mici modificări la publicitatea pe piața din Marea Britanie.”

„Am fost surprinși că trebuie să facem aceste mici modificări, deoarece mesajul a fost aprobat pe alte piețe și am furnizat toate datele de sprijin de care aveau nevoie.”

Nu este clar ce „mici modificări” au fost făcute la reclamele din Marea Britanie.

ASA, care susține că nu reglementează „comunicate de presă sau materiale de relații publice” și a refuzat să comenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.