S-a decis! Comisia Europeană a propus renunțarea la practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă

ORA DE IARNĂ 2018. S-a decis! Comisia Europeană a propus astăzi renunţarea la trecerea de la ora de vară la ora de iarnă. Jean-Claude Juncker a declarat astăzi că statele membre ale Uniunii Europene sunt libere să aleagă.

Comisia Europeană oferă libertatea alegerii “o dată pentru totdeauna” a uneia dintre cele două opţiuni. Propunerea urmează să fie examinată de Parlamentul European şi de Consiliul European, fiind necesar ca ambele instituţii să îşi dea acordul.

„Schimbarea orei trebuie să înceteze. Statele membre ar trebui să decidă singure ca cetățenii lor să trăiască în condiții de oră de vară sau de iarnă. Este o chestiune de subsidiaritate. Mă aștept ca Parlamentul și Consiliul să împărtășească acest punct de vedere și să găsească soluții care funcționează pentru piața noastră internă. Suntem în întârziere”, a spus Jean-Claude Juncker.

Pentru a se renunţa la ora de iarnă, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să comunice până anul viitor în aprilie dacă intenţionează să renunţe sau să păstreze practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă. Ultima trecere obligatorie la ora de vară ar avea loc duminică, 31 martie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.