S.U.A. – cu 170 km/h pe autostradă: la volan un copil de 10 ani

Poliția a urmărit pentru aproximativ o oră pe autostradă o mașină care mergea cu o viteză de 170 km/h. Când, totuși, agenții au reușit să oprească mașina, au descoperit cu stupoare faptul că la volan era un copil de 10 ani. S-a întâmplat în Ohio. Copilul a furat cheile mașinii tatălui său chiar înainte de a fi însoțit spre școală și, potrivit mamei sale, nu a era pentru prima dată când a condus…
Odată interceptat, agenții au „extras” copilul pe fereastră. În loc să se manifeste firesc și să se înțeleagă postura în care se găsea, a început să lovească și să scuipe polițiștii. Pentru a-l liniști i-au fost puse cătușe, dar nici măcar așa nu s-a arătat că ar regreta ceea ce a făcut.

Un caz similar sa întâmplat și în California,  în care un bărbat în vârstă de 29 ani, Genoro Lopez, a fost arestat pentru că a lăsat mașina pe mâna nepotul său de 11 ani. Omul era prea beat pentru a conduce. Mașina a fost oprită de poliție după numeroase încălcări ale codului rutier. Abia astfel agenții au aflat că era un copil la volan. La început copilul a încercat să-și apere unchiul, spunând că făceau lecții de conducere, dar apoi a recunoscut că a fost Lopez cel care i-a cerut în mod explicit ajutor și să conducă pânâ acasă. Poliția la găsit pe scaunul pasagerului cu o sticlă cu băutură alcoolică între mâini și, evident, beat. Lopez a fost arestat în timp ce copilul a fost adus înapoi la mama sa.