S.U.A – eliberat după aproape 50 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

Wilbert Jones, care a fost întemnițat când avea doar 19 ani pentru presupuse infracțiuni de  răpire și viol asupra unei asistente medicale, s-a declarat întotdeauna nevinovat dar nimeni nu l-a ascultat, probabil pentru că era de culoare!

Și-a petrecut o mare parte din viață în spatele gratiilor. Wilbert Jones din Louisiana (SUA), în vârstă de 19 ani, a fost arestat pentru răpirea și violarea unei asistente medicale. Acum, după 45 de ani și 10 luni, părăsește închisoarea. Nu pentru că a ajuns la final de pedeapsă, ci pentru că nu a săvârșit niciodată crima: el a fost închis dintr-o eroare.

În aproape 50 de ani de închisoare, Jones si-a menținut mereu declarația de neivinvăție. Și a ajuns în închisoare pentru o greșeală oribilă. Acuzațiile împotriva sa s-au bazat în totalitate doar pe mărturia asistentei medicale. Deși femeia a spus poliției că bărbatul care a violat-o ar fi fost “mai înalt” și “cu o voce mai răgușită” decât Wilbert, polițiștii au arestat totuși pe tânărul de 19 ani, justiția s-a făcut prea repede și fără probe suficiente.

Acum au apărut dovezi că infracțiunea a fost opera altuia, un infractor deja vinovat de un alt viol și arestat pentru tâlhărie. Cu toate acestea, justiției statului Louisiana i-a luat peste 45 de ani pentru a realiza că a făcut o mare eroare.

Dumnezeu m-a mângâiat“, a spus Wilbert, “nu am nicio frică, familia mea a fost mereu aproape de mine. Prima mea dorință ca om liber este o farfurie de Gumbo” (un fel de mâncare tipic din Lousiana). Sinteză tgcom24

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.