Să consumăm alimente care ne protejează sănătatea genitală

Învaţă să îţi protejezi sănătatea genitală şi include în dietă alimente utile în prevenirea cancerului şi a fibronului uterin.
Vitamina E: seminţele de floarea-soarelui, migdalele şi alunele crude ajută la prevenirea uscăciunii vaginale.
 Fibrele: sînt indicate pentru eliminarea excesului de estrogen din organism. Consumă cît mai multe fibre sub formă de tărîţe, fasole, fructe de pădure şi cereale integrale pentru a menţine starea de sănătate a uterului şi a preveni dezvoltarea fibronului uterin.
Uleiul de măsline: antioxidanţii şi grăsimile monosaturate prezente în uleiul de măsline sînt benefice pentru sănătatea sînilor, deoarece au capacitatea de a stopa creşterea celulelor maligne.
Apa: 8-10 pahare de apă pe zi ajută la hidratarea întregului organism, dar şi la lubrifierea vaginală.
Cafeaua: consumată cu prudenţă, reduce riscul dezvoltării unei forme agresive de cancer la sîn.
Citricele: portocalele, ananasul şi lămîia sînt bogate în antioxidanţi şi prezintă şi avantajul că protejează sănătatea organelor genitale, în sensul că stimulează flora vaginală prin producerea unui miros plăcut al zonei intime.
 Nucile: sînt foarte bune şi pentru sănătatea sînilor, deoarece consumul de nuci previne creşterea tumorilor mamare.
 Iaurtul cu probiotice: atunci cînd se produce un dezechilibru al bacteriilor în vagin, probioticele din iaurt ajută la refacerea florei vaginale, oprind dezvoltarea infecţiilor prin producerea de bacterii.
Vitamina D: ouăle, somonul, ciupercile şi tonul ajută la menţinerea sănătăţii sînilor, reducînd riscul de cancer mamar.
Prunele şi piersicile: antioxidanţii din aceste fructe ucid celulele vinovate de producerea cancerului, diminuînd, printre altele şi efectele îmbătrînirii.