Să înlocuim cafeaua cu băuturi naturale

Băutul cafelei a devenit un obicei zilnic în viaţă ta. Cum ceaşcă de licoare neagră nu lipseşte din meniul tău, câteodată simţi că nu ai putea face faţă unei zile fără să o bei.
Vestea bună e că există altenative pentru cafea, atunci când trebuie să renunţi la ea din motive medicale. Cafeina se regăseşte şi în alte alimente sau băuturi, majoritatea dintre ele mult mai sănătoase decât cafeaua. Mai mult, aceste alternative aduc şi alte beneficii organismului tău.

Ceaiul verde
Conţine o idee mai puţină cafeină decât o ceaşcă de cafea, însă îţi oferă energie pe parcursul întregii zile. Această băutură energizantă aduce doar beneficii sănătăţii tale: antioxidanţi, flavonoizi şi L-teaina.

Smoothie de nuci
Nucile au un conţinut ridicat de proteine şi fibre, de aceea pot constitui un mic-dejun mai mult decât sănătos şi energizant. Un smoothie din lapte, pudra de proteine şi unt de alune ridică nivelul zahărului din sânge.

Ceai de licorice
Băutură cu gust dulce şi condimentat nu conţine cafeină, însă reduce munca glandei adrenală, cea care răspunde la stres. Ceaiul de licorice este că un tonic pentru glandă şi astfel nivelul energiei tale creşte.

Suc de iarbă de ovăz
Acest energizant natural e un lichid plin de vitamine esenţiale, minerale şi nutrienţi. Gustul nu este chiar pe placul oricui, însă acest suc este unul dintre cele mai sănătoase şi hrănitoare. Este uşor asimilat şi digerat de organism.

Ceai siberian de ginseng
Ceaiul poate fi îndulcit cu puţină miere. Ca beneficii, ginsengul stimulează puterea de concentrare şi, pe termen lung, nu are niciun efect negativ.

Chai
Originară din India, băutura Chai este preparată din ceai negru, lapte şi o varietate de condimente (scorţişoară, ghimbir sau cardamom). O cană aburindă de Chai te va ajuta să treci cu succes peste o dimineaţă leneşă. În plus, gustul său va păcăli organismul să creadă că bea cafea.

Pudra de carob (roşcove)
Când masa de prânz te face să îţi pui capul pe birou şi să dormi, atacă pudra de carob. Similară cu cacaua, pudra dulce are acelaşi gust dacă e amestecată cu lapte cald şi puţină miere.

Apa cu lămâie
Câteodată, cele mai simple lucruri îţi stimulează simţurile. În acest caz, cea mai la îndemână este apa cu lămâie.

Suc de rodie
Sucul natural de rodie îţi dă energie instant şi poate fi şi uşor încorporat în alte băuturi. Fie îl bei simplu, din rodie proaspăt stoarsă, fie îl amesteci cu alte sucuri naturale sau smoothie-uri. Rodia este plină de antioxidanţi şi energizanţi, deci vei uita de cafea. O reţeta delicioasă se prepară din suc de rodie, lapte de soia, o banană, spiruline, mure şi iaurt.

Smoothie verde
Introdu mai mult verde în dieta ta. Experimentează cu diverse fructe şi legume verzi, până vei găsi combinaţia care ţi se potriveşte cel mai bine. Aduagă spanac, mango, afine şi banane smoothie-ului tău.

Suc de prune uscate
Aduce energie instant. Îl poţi dilua cu apă sau suc de mere.

Ceai de mentă
Parfumat, răcoritor, sănătos şi energizant.

Data viitoare când vei fi tentată să îţi umpli cană cu cafea, ia în considerare şi alternativele enumerate mai sus.(femina.rol.ro)