Să ne alegem ”belitorii” cu mai multă chibzuială! – să ne flateze în vreme ce ne jupoaie…

Dezbinarea din …orice – dusă la nivel de artă printre români

Sunt cel puțin două mari curente care dau prilej românilor să se urască, să se dezbine, să sară unul la beregata celuilalt:

  • pesediștii – făcuți în tot felul pe rețelele de socializare, birturi și colțurile de stradă. Ba că-s comuniști, ba ciuma roșie, ba mafioți, ba hoți și corupți, nemaiamintind și de campaniile vulgare de denigrare absolută; apoi…
  • opoziția – formată din ceilalți, partide pretins de dreapta care sunt, chipurile, ori salvatorii românilor, ori trădătorii vânduți corporațiilor străine, vânduți marilor puteri. (Despre udemeriști numai de bine, ei se mută spre cine urcă la guvernare, ca niște târfe politice fără un crez, ci doar interes. De oportunism nu suferă doar ei, ci majoritatea celor care se amestecă în acest ”bâlci al deșertăciunilor”, politica.)

Istoria recentă postdecembristă, a ultimilor 30 de ani, ne-a dovedit că nu există politicieni de vocație, politicieni cu o ideologie fermă, cu viziune despre condus țara, nici în alte țări nu mai găsim așa ceva, peste tot doar ”actori”, să nu spun marionete, care se pun în slujba celor care finanțează politica din interes bine definit.

Partidele din România sunt niște găști lipsite de caracter

PSD lunecă aberant spre dreapta și apoi brusc se aruncă în extrema stângă. PNL, care ar trebui să fie de dreapta,  face coaliții dubioase și lunecă accelerat spre stânga iar celelalte partiduțe …nici ele nu au habar pe unde se plasează, încrucișează mâinile sau au două mâini stângi sau două mâini drepte!

Întreabă orice aspirant la politică sau politician care a ocupat fotolii aproape de înălțimi în partide, dacă în sânul acestor partide există vreo formă de democrație. Ioc, doar …voința liderilor… iar aceasta voință fiind la rândul ei doar comanda finanțatorilor, nicidecum a lor.

Membrii mărunți ai partidelor sunt înscriși fie pentru vreun interes de familie sau personal, fie pentru vreo datorie, fie din naivitate, din instinctul acela tribal. Puțini dintre aceștia știu ce fac liderii lor în realitate, puțini au crez politic sau cunoștințe de ideologie politică, cum nici partidele nu au o ideologie clar definită. Ei sunt mereu gata să se războiască oriunde cu membrii celorlalte partide și cred astfel că …asta înseamnă democrația: cearta, insulta, dezbinarea…

Realitatea economică din România este dureroasă: creșterea economică aparține companiilor străine, care au reușit să obțină o pondere în fața capitalului autohton iar profitul, firește, pleacă peste hotare, împreună cu resursele naturale ale țării și …lăsând românilor doar un loc de muncă ieftin… în vreme ce piața (condusă tot de ele) au dus-o la nivel vestic, adică prea scump.

Dacă forța de muncă este ieftină, materia primă ieftină, prețurile ca în vest, atunci unde se duc banii rezultați? De ce nu se resimte creșterea economică și în buzunarul omului de rând?

Marile afaceri sunt cartelizate iar întreprinzătorii nealiniați politic au probleme cu autoritățile statului conduse politic. Dacă dai șpaga la partidul de la putere, afacerile prosperă, altfel, ești distrus, măcinat de atâtea controale care dacă nu găsesc nereguli, ți le inventează!…

Marile afaceri ajung pe mâna săgeților foștilor securiști, azi demni păpușari ai vieții românești. Și partidele sunt tot o afacere a păpușarilor, foștii securiști.

Foștii securiști sunt și ei împărțiți în tabere care se războiesc între ele precum clanurile mafiote. Lumea interlopă (și totodată cea a autorităților statului) este condusă tot din aceste grupări.

Sunt voci care se întreabă ”unde au fost serviciile de informații când țara era jefuită?” Păi unde să fie, la treabă, ei asigurau informația grupărilor, ei buna funcționare a jafului, deseori ei erau …făptașii!…

Securitatea lui Ceaușescu a preluat puterea după 89 și s-a divizat apoi în mai multe facțiuni, războiul dintre ele este văzut ca fiind …democrația!…

Toată lumea care critică PSD are dreptate, dar și cei care critică Opoziția …au deopotrivă dreptate.

România și românii se află în fața unui paradox: toată lumea are dreptate! …Atunci, de ce se mai dezbină? Adevărurile dezbină?

Cât rău au produs României politicienii de după 89, indiferent din ce gașcă au fost, nu va putea fi îndreptat nici în cinci zeci de ani de acum încolo.

Cât rău a produs dezbinarea neamului românesc nu poate fi cuantificat dar… va putea fi atenuat doar de un spirit puternic, de o trezie a omului de rând.

Lehamitea față de politică a fost indusă în mod planificat, bine organizat. Oamenii să nu mai aibă o educație politică serioasă și să nu se mai intereseze de subiect, lăsând găștilor spațiul întreg. Oamenii doar să se învrăjbească între ei și să se certe ca proștii în vreme ce ele, găștile, jefuiesc țara.

Luați seama, niciun partid la ora actuală nu ține cu țara și cu oamenii săi, cu viitorul românilor. Niciun politician nu este credibil.  Vom fi îndemnați la vot să alegem între la fel de răi și de hoți și de corupți.

Despre niciun nume dintre cele vehiculate pe scena politicii nu se spune adevărul curat în slujba cui se află. Fiecare se afișează ca dornic să servească țara… Cui?

România are nevoie de relații mature cu toate țările vecine și cu toate marile puteri iar neutralitatea în geopolitica marilor interese ar fi fost un semn de patriotism.

Dacă PSD, sau oricine a condus țara după 89, ar fi fost pentru țară și pentru români, nu ar fi fost aceste cinci milioane de suflete rătăcite prin lume și resursele naturale ar fi fost exploatate de români pentru români iar atâtea fabrici care erau moderne și competitive nu erau rase de la pământ iar în piețe nu găseai doar mărfurile vestului, ci producția proprie. (firește, mă refer aici la toate produsele care le puteam face și singuri cum ar fi cele agricole, este odios să imporți mere, prune, nuci, zahăr, ouă, lapte, carne, pește, ulei, făină ș.a.)

Opinia mea personală este că niciun partid actual și niciun om pretins politic nu merită cearta mea cu tine, frate român. Noi doi ar trebui să vorbim, chiar și cu opinii diferite, cu mai mult respect, cu forța argumentelor dovedite, cu bunătate și limpeziciune. Dacă urli la mine sau mă înjuri și mă faci în tot felul nu înseamnă că ai dreptate.

Apropo de patriotismul PSD, au prins unele măsuri aparent naționaliste doar fiindcă vor să pluseze pe piața internațională la un preț mai bun pentru partid, nu pentru țară.

Apropo de cei din opoziție, chiar se dau de gol lesne în slujba cui sunt… ei chiar că sunt viitorii și mai aprigi belitori ai nației… mai rău decât pesediștii fiindcă sunt flămânzi și falși patrioți.

PSD trebuie înlocuit, firește, dar cu cine? Chiar asta este adevărata dilemă, fiindcă nimeni din opoziție nu merită numele de ”salvator”, nici măcar confecționatul Cioloș sau fostul distrugător de țară, Băsescu.

Micuțele partide apărute de recent sunt toate sateliții bătrânelor unelte securiste… sau frustrații, neprimiții la masa PSD.

Așadar, promițându-vă un alt articol, închei: să nu ne mai certăm între noi, să învățăm că omul de lângă noi ARE VOIE să țină cu ce partid vrea el, fără să-l înjuri și să-l disprețuiești.

Ați uitat lesne ce spunea un mare om politic, Rațiu: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“

Ce ar fi de făcut? Să ne dezbinăm, să ne certăm pe mai departe între noi? Ne pasă prea puțin de viitorul României. Nu pot fi absolut deloc de acord cu manierele în care se atacă românii de rând între ei, când este vorba de politică, fac jocul unora sau altora dintre belitorii țării.

Soluția: educație… limpeziciune și filtre proprii de apreciere a faptelor și ideilor, forța argumentelor civilizat exprimate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.