Să ne căutăm prieteni potriviţi zodiei noastre

Prietenii sînt cei care ne pot fi alături atunci cînd avem nevoie de sprijin sufletesc. Avem nevoie de prieteni buni care să rezoneze cu sufletul nostru şi să fie un real sprijin pentru noi. Nu orice prieten poate să asculte, şi asta pentru că nu pot avea răbdare. Există zodii mai puţin sau mai mult prietenoase şi care se implică mai mult sau mai puţin în a ne da sfaturi potrivite în momente de cumpănă. Să ne căutăm prietenii şi în funcţie de zodii sau poate că putem analiza zodiile prietenilor care îi avem, ca să vedem cine este compatibil sufleteşte cu noi.    

 Berbec. Berbecii se lasă mereu dominaţi de emoţii şi de ce simt pe loc în acea clipă. Nerăbdarea este defectul lor şi nu pot asculta foarte mult pe cineva care are o problemă. Impulsivitatea lor la orice lucru care nu le convine este celebră. Singura zodie care mai poate echilibra berbecul este balanţa. Pot avea o prietenie durabilă, mai ales că balanţele sînt foarte bune în a-i echilibra pe impulsivii berbeci. Sunt buni şi de ajutor şi pentru alte zodii, dar numai dacă nu stai să le vorbeşti foarte mult. Răbdarea chiar nu este punctul lor forte şi vor să asculte totul într-o clipă şi foarte pe scurt. Sunt persoane cu adevărat inteligente dar de cele mai multe ori uită că vorbesc cu un prieten, şi cred că este un angajat de-al lor. Un berbec te poate sprijini la greu dar fără stat la taclale ore lungi şi fără prea multe lacrimogene.

Taur. Taurii pot asculta prietenii dar e nevoie de mare atenţie cînd se dezbat anumite subiecte pentru că ei sunt încăpăţînaţi şi o ţin pe-a lor. Un prieten bun pentru această zodie îndărătnică de pămînt este peştele. Zodia peşti aduce din liniştea apei. Sînt persoane loiale, altruiste şi liniştite. Ar putea tempera taurii în momentul în care încep să aibă o atitudine nepotrivită. Taurii sunt clasici şi ţin la morală, tocmai de aceea discuţia cu ei trebuie să fie serioasă, iar problemele tot atît de serioase, ca să poată să îi ciulească urechile taurului. Un taur îşi alege responsabil prietenii şi îi are pe viaţă, fiind foarte raţional, stabil, cu picioarele pe pămînt şi de ajutor sigur dar calculat.

Gemeni. Gemenii sunt foarte sensibili. Se supără destul de repede şi de aceea nu e uşor pentru ei să îşi facă prieteni pe termen lung. Pentru că sînt zodii de aer trec de la o stare la alta precum bate vîntul. În general totuşi sunt persoane flexibile şi te poţi înţelege de minune cu ei. Un prieten bun pentru gemeni ar poate fi vărsătorul. Ambele semne zodiacale se vor bucura de lucrurile simple împreună. Cînd gemenii au o dispoziţie proastă, ceea ce se poate întîmpla destul de des, vărsătorii vor şti că este momentul să se retragă şi să le ofere puţin spaţiu. Nesiguranţa lor pentru orice nu îi ajută pe acest nativi din gemeni să îşi facă foarte uşor prieteni. Nu au încredere în nimic şi starea lor de spirit schimbătoare dă de furcă celor din jur.

Rac. Racul are ca prieteni familia. În sînul familiei este foarte fericit şi acolo îşi face cîţiva prieteni de încredere. Săgetătorul poate fi un prieten bun pentru rac. Ei sînt introvertiţi, dominaţi de lună, de emoţii şi de aceea s-ar putea înţelege foarte bine cu săgetătorii, care îi trag afară din lumea lor. Aceste două zodii sînt cam pe aceeaşi lungime de undă şi rezonează în armonie.

Leu. Leii sînt puternici, le place să domine şi să fie respectaţi. Sînt persoane expansive. Spun mereu ceea ce gîndesc şi ceea ce simt. Cu un leu se poate înţelege foarte bine capricornul, pentru că ştie să-l liniştească cînd devine egoist sau este prea în centrul atenţiei. Capricornul îi oferă un echilibru leului şi relaţia lor de prietenie poate fi una bună.

Fecioara. Nevoia fecioarei de a fi respectată o duce în planul de a-şi alege prietenii în funcţie de acest aspect. Îi place să converseze. Fecioarele au o inteligenţă pătrunzătoare şi vie. Cel mai bun prieten al fecioarei poate fi un berbec. Conversaţiile lor nu vor fi niciodată plictisitoare.

Balanţa. Echilibrul este cel care caracterizează balanţele. Îndrăgostite de frumos şi eleganţă, balanţele îşi vor alege prieteni care apreciază frumosul ca şi ele. Au gusturi sofisticate. Un prieten foarte bun pentru balanţă poate fi leul. Balanţa se va înţelege bine cu leul care este înclinat către putere şi tot ce este frumos.

Scorpion. Scorpionii sînt mereu înconjuraţi de o aură misterioasă. Vărsătorul le poate fi un bun prieten pentru că este rezervat. Deşi scorpionii sînt îndrăzneţi, nu arată mereu această latură a lor. Vărsătorii sînt prietenii ideali pentru ei, pentru că le ţin secretele şi sunt discreţi în orice discuţie. Un scorpion îşi face foarte greu prieteni. Este în stare să îi cerceteze şi să vadă ce au ascuns în viaţa lor. Este dificil în general cînd e vorba de prietenii apropiate.

Săgetător. Săgetătorii trăiesc viaţa la maxim. Cariera este importanta pentru ei, iar planurile pe care şi le fac în acest sens sînt foarte importante. Se înţeleg perfect cu capricornii. Se vor înţelege bine deoarece capricornilor le place ordinea şi plănuiesc totul cu grijă. Săgetătorii nu pot fi decît foarte încîntaţi să aibă un aşa prieten în preajma lor.

Capricorn. Capricornii sunt persoane foarte organizate. Au compasiune şi sînt altruişti. Mereu îi pun pe ceilalţi pe primul loc şi uită de ei. De aceea se împacă foarte bine cu săgetătorii. Vor aprecia cît de intens trăiesc săgetătorii şi se vor molipsi de pofta lor de viaţă. Se vor ajuta reciproc în momentele dificile, deci relaţia lor de prietenie va fi una de durată.

Vărsător. Mereu rezervaţi şi nu doresc să atragă atenţia celor din jur. Un vărsător se poate înţelege foarte bine cu un taur. Pentru că vărsătorii sînt lipsiţi de griji, vor aprecia compania taurului care, chiar dacă poate fi încăpăţînat, este un prieten de încredere.

Peşti. Sunt deschişi, loiali, sensibili şi cu capul în nori, gîndindu-se melancolic foarte departe trăind mereu în lumea iluzorie. Nu sînt egoişti şi te poţi baza pe ei la nevoie. Ceilalţi pot profita de bunătatea lor şi se pot folosi de aceste persoane. Scorpionul poate fi prietenul cel mai bun pentru peşti. Îl va ajuta să coboare cu picioarele pe pămînt ori de cîte ori este nevoie. Le va arăta calea exterioară a vieţii şi că uneori este bine să se pună şi pe ei pe primul loc.