Să ornăm în culori primăvăratice masa noastră de sărbătoare

Anotimpul primăverii ne aduce în fiecare an, în casele noastre, această sărbătoare deosebită pentru toată creştinătatea, Paştele. Nu numai casa noastră are nevoie să fie primenită, ci şi sufletele noastre care ies amorţite din iarnă.

În zilele de Paşti, cînd aşteptăm musafiri la masă, să ne luăm puţin răgaz şi să facem din masa pascală o sărbătoare a culorilor. Să profităm la maxim de primăvară şi de florile ei viu colorate şi înmiresmate. O vază cu flori pusă în centrul mesei aduce prospeţime şi puritate.

Deşi simbolul iepuraşului pascal ţine mai mult de cultura occidentală, acest tip de decoraţiuni au fost introduse treptat şi în casele noastre. Culorile potrivite pentru masa de sărbătoare e bine să fie cît mai potrivite cu anotimpul în care ne aflăm. Verdele crud, galbenul pal, alb, bleu, roz pal, lila se pot folosi pentru feţele de masă, farfurii, platouri. Şerveţelele şi ele pot fi cu ouă colorate, sau cu simboluri creştine. Dacă masa este afară în grădină, putem profita şi aşeza ceva verde pe masă în ton cu natura.

Ouăle vopsite se numără printre vedetele mesei. Pentru deliciul copiilor se pot pune în coşuleţ şi oua de ciocolata sau iepuraşi. Nici lumînările nu trebuie să fie uitate. Dacă masa este lungă se pot pune două suporturi de lumînări înalte aşezate simetric, iar dacă avem o masă mai mică, un singur suport în culori la alegere este foarte potrivit. Lumînările au o simbolistică aparte şi ele aduc lumina în casele noastre.

Faceţi fotografii ca să vă aduceţi aminte ce frumos aţi ornat masa de paşte. Amintiri plăcută alături de cei dragi!

 

Facebook Comments