Sabrina Ionescu a făcut istorie în baschetul NCAA

Săptămâna aceasta, Sabrina Ionescu a făcut istorie în sportul rege din SUA, devenind primul jucător de baschet NCAA – masculin sau feminin – care a obținut 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări și 1.000 de asistențe în carieră.

Nu numai că, jucătorul Oregon Ducks, în vârstă de 22 de ani, și-a ajutat echipa să ajungă la victoria cu 74-66 contra Sanford, la câteva ore după, a ținut un discurs emoționant în memoria mentorului său, Kobe Bryant și a fiicei sale Gianna, care a fost ucisă în același accident de elicopter care l-a ucis pe Bryant.

„Am vrut să fac parte din generația care a schimbat baschetul, pentru Gigi și coechipierii săi. Pentru că a fi născută femeie nu înseamnă a fi născută ”în urmă”. Pentru că măreția nu a fost împărțită în funcție de sex”, a spus Ionescu. „Aveți prea multe de oferit pentru a rămâne tăcute.”  …  ”Asta a spus el. În asta credea el. Asta a experimentat-o, prin Gigi, prin mine, prin investiția sa în baschetul feminin.”

Jocul a fost demn de remarcat și pentru modul în care Ionescu a înregistrat cea de-a 26-a triplă din cariera sa – și a pierdut cea mai mare parte a încălzirii echipei pentru că lupta împotriva gripei.

Ionescu a remarcat în special faptul că importanța sa istorică a avut loc la 24.02.2020, care sunt numerele de tricou ale lui Gianna, Bryant și, respectiv, Ionescu.

„Asta a fost pentru el [Kobe]”, a declarat Ionescu pentru ESPN după meci. „Făcând-o la 24/02/20 este ceva imens. Am vorbit despre asta în pre-sezon. Nu prea pot să le spun în cuvinte. El [Kobe] privește în jos și este foarte mândru de mine și este foarte fericit pentru acest moment alături de echipa mea” Potrivit goodnewsnetwork.

Citește detalii despre viața și performanțele Sabrinei Ionescu chiar pe pagina wikipedia Sabrina Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.