Salvini în Piazza del Popolo din Roma

Matteo Salvini asigură că guvernul ”galben-verde” va dura cinci ani și nu șase luni, își va păstra toate angajamentele și nu va introduce nici un nou impozit. Vicepremierul vorbește cu simpatizanții Ligii Nordice, adunați la Roma în Piazza del Popolo, precizând astfel încă o dată că nu intenționează să declanșeze eco-taxa asupra autoturismelor. „Scopul meu este să eliminăm pe cele ce există deja, nu inventăm altele noi”, explică el.

”Dacă ar fi după mine, în Parlament nu ar trebui să existe vot secret” și continuă: „Feriți-vă de acei politicieni care sunt întotdeauna închiși în clădiri și despre care nu știți nimic, eu sunt ministru pentru că mi-ați cerut să fiu la dispoziția voastră, și trebuie să vă spun despre ceea ce fac și de asta mă vedeți mereu pe social media”.

Salvini, deopotrivă criticat cât și apreciat, s-a remarcat italienilor prin exacerbarea naționalismului, lupta împotriva migrației, dând apă la moară fasciștilor, alimentând ura unor italieni împotriva a tot ce este străin, ignorându-se faptul că dacă există un top al migrației în lume, Italia ocupă primele posturi, pe glob trăind peste 150 milioane de italieni dintre care doar o treime se află în Italia. Partea interesantă este că Salvini s-a apucat să ”combată” migrația tocmai după ce aceasta a scăzut drastic înainte ca el să ajungă ministru! Adică, după război, hop și noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.