Sănătatea, cât o ai…

sana

Câtă vreme nu sesizăm nicio maladie, niciun simptom, nu ne doare nimic, avem sentimentul unui capital inepuizabil și nu băgăm în seamă expunerile la pericole care pot destabiliza organismul imediat sau încet-încet, pe ascuns!
Sănătatea este o chestiune spirituală întâi de toate. Un om cu sufletul bun și care gândește pozitiv, atrage asupra lui energiile hrănitoare și își dozează chibzuit pe cele proprii.
Trăim într-un mediu din ce în ce mai toxic deși igiena este îngrijită în zilele noastre mai mult decât în secolele trecute.
Alimentația precară sau abundentă ori fără un program regulat, activitățile zilnice, efortul sau sedentarismul, grijile din ce în ce mai multe și adesea inutile, consumul de produse nocive sau care conțin chimicale nocive, alcoolul și tutunul, odihna insuficientă, abstinențe și abuzuri… fiecare contribuie accelerat la împuținarea sănătății.
Când ne îmbolnăvim ori ignorăm simptomele și continuăm modul de viață cu nepăsare, ori intrăm în panică și ne autodoftoricim sau consultăm alarmați diferiți medici, ca apoi să golim farmaciile, consumând masiv produsele farmaceutice sau, mai rău, dăm credibilitate articolelor de pe diferite site-uri sau din paginile revistelor care, de dragul vizualizărilor, publică sfaturi medicale aberante. Exemplu: ,,consumați cutare plantă și cancerul se vindecă în trei zile,, Hazard!…
Vocativ Plus vă îndeamnă să mergeți la medic ori de câte ori simțiți ceva nelalocul lui în organism și să fiți apoi chibzuiți în consumul de medicamente, încercând să vă adaptați modul de viață la noul grad de sănătate, să folosiți credința voastră în vindecare și veți observa că …sănătatea își revine.
Atitudinea în fața bolilor este determinantă vindecării. Sunt boli care au nevoie și de timp cum sunt și acelea care trebuiesc tratate imediat, altfel avansează. Automedicația este nerecomandată. Fără o atentă consultare a medicului ne expunem la un risc deseori fatal.
Empirismul și medicina naturistă stau la baza chimioterapiei. Farmaciștii, cercetătorii, cu vremea, pornind de la studiul plantelor și al elementelor chimice, au inventat medicamentele. Este adevărat că majoritatea medicamentelor au și un anumit grad de placebo, adică se bazează pe puterea de sugestie a pacientului, credința că acel medicament îl vindecă, așa cum și mai adevărat este faptul că sunt medicamente care vindecă o boală și provoacă o alta nouă. Dacă ne-am baza doar pe empirism și medicina naturistă în mod sigur ajungem cel mai rapid tot la medic și uneori este posibil să fie prea târziu sau să ne spună că taman leacurile acelea ne-au agravat boala. În cine să te încrezi? În leacurile băbești nu, în medici nu, în preoți, șamani, vraci, tămăduitori nu… atunci?
Mult mai greu este sentimentul neputinței de a ajuta persoanele dragi de lângă noi care suferă de o boală, am vrea să avem puterea să facem minuni. Poate că o avem! Minunile nu se întâmplă doar la alții!… Să începem cu o anumită atitudine față de bolnav și să-l ajutăm întâi sufletește, psihic, apoi, să-l acompaniem la medici și să îl ajutăm să coreleze modul de viață la situația momentului. Nimic nu este ușor. Nimic nu este sigur, garantat. Dar cel mai bun lucru de făcut este să consultăm medici diferiți și dacă toți dau același diagnostic și tratament, înseamnă că așa trebuie să facem… Deseori chiar și medicina naturistă ajută, dar medici buni care se pricep la asta sunt puțini și știm deja că sunt ceaiuri care, dacă le consumăm neadecvat, fac mai mult rău decât bine.
Vă vom pune la dispoziție, cu timpul, informații atent verificate despre medici și medicamente, dar nu vom publica rețete miraculoase înșelătoare… nu ne jucăm cu sănătatea voastră și nu vă îndemnăm greșit.
Stresul, cauza celor mai multe dintre îmbolnăviri, poate fi înlăturat prin alegerea a ce anume să ne preocupe și ce nu, înlăturând grijile inutile, false, neimportante… ,,dacă nu fac astăzi asta, sunt pierdut,, nimic mai neadevărat, dacă nu faci acel lucru posibil să nu se întâmple nimic!… Nu mereu!… Așadar, nu vă mai stresăm… concluzionând: primul gest pe care trebuie să-l facem când ne doare vreo ceva este… vizita la medic.