Săptămâna viitoare – Dăncilă …remaniază guvernul

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că de săptămâna viitoare începe evaluarea cabinetului de miniştri. În funcţie de această evaluare va decide pe cine remaniează.

Conform unor surse din PSD, în fruntea listei se află ministrul de Interne, Carmen Dan şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Săptămâna viitoare începem evaluarea. Aceasta va fi raportată la măsurile din programul de guvernare, la activitatea fiecărui ministru, la modul în care a comunicat măsurile şi apoi vom vedea unde vom remania. Remanierea nu e pentru o persoana sau alta. Nu a fost nicio discuţie referitoare la un ministru sau altul.”, a spus Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă, vineri, la Brăila.

Pe lângă cele două nume date ca sigure, în PSD se vorbeşte şi despre remanierea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, precum şi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Întrebat despre o posibilă schimbare a sa, Răzvan Cuc a declarat că nu se agaţă de scaunul de ministru, dar nici nu a primit reproşuri din partea colegilor în legătură cu activitatea sa în fruntea ministerului.

De asemenea, surse guvernamentale au confirmat pentru Digi24.ro că relaţia dintre Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Ana Birchall nu este una tocmai bună. Premierul şi ministrul au avut în urmă cu câtva săptămâni o dispută în legătură cu activitatea Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor, iar relaţia a rămas una rece.

Remanierea s-ar putea extinde şi la ministerele ALDE. Pe lista neagră sunt ministrul de externe, Teodor Meleşcanu şi ministrul Energiei, Anton Anton. Surse din ALDE au confirmat existenţa discuţiilor pentru un schimb de ministere cu cei din PSD. Totul depinde de Călin Popescu Tăriceanu, care până acum s-a opus oricărei variante de remaniere a miniştrilor din partidul său.

Odată cu remanierea, premierul va propune două persoane pentru cele două portofolii de vicepremier care sunt ocupate în prezent de interimari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.