Șapte bărbați au abuzat de două eleve cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani în „moduri cu adevărat înfricoșătoare”, după ce le-au atras „făcându-le să se simtă speciale”

Șapte bărbați au abuzat de două eleve cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani în „moduri cu adevărat înfricoșătoare”, după ce le-au atras „făcându-le să se simtă speciale”

Șapte bărbați au fost găsiți vinovați de violarea a două eleve vulnerabile care au fost atrase mișelește de prădătorii care „le-au abuzat în moduri înfricoșătoare”. Potrivit DailyMailOnline.

Abuzul a avut loc între 1995 și 2007 în Huddersfield, iar fetele aveau atunci între 12 și 15 ani.

Usman Ali, Banaras Hussain, Abdul Majid, Gul Riaz și alți trei inculpați au fost găsiți vinovați ieri după un proces de patru săptămâni la Curtea din Leeds.

Un juriu a avut nevoie de 12 ore și 49 de minute pentru condamnarea bărbaților pentru 12 crime, inclusiv viol și agresiune indecentă.

Instanța l-a ascultat pe procurorul Kate Batty care a declarat că victimele au fost vizate în mod deliberat de bărbați mai în vârstă și făcute să se simtă speciale atunci când le-au dat alcool, droguri și țigări.

S-a spus despre abuzuri că au avut loc deseori în mașini, hoteluri și apartamente, chiar și într-un apartament aparținând unui bărbat „implicat în droguri și arme”.

kate Batty a spus că fetele erau atrase să iasă „în mod regulat” cu ei pentru băuturi și droguri și a adăugat că prima victimă a fost introdusă bărbaților mai în vârstă de un coleg de clasă.

Una dintre victime a declarat că nu știa numele lor sau le știa doar porecla. A fost amenințată, a fost intimidată și atacată. S-a speriat și nu a văzut absolut nicio cale de ieșire din acest mod de viață. Ea a adăugat că tânăra a fost „complet coruptă” și că a fost „făcută să creadă că nu are de ales”, ci să continue cu stilul de viață în care s-a regăsit.

Familia victimei făcuse totul pentru a o păstra în siguranță și a cerut ajutorul poliției și serviciilor sociale în mai multe rânduri.

Kate Batty a adăugat: ”Pe atunci, probabil că autoritățile nu aveau înțelegerea pe care o au acum despre guvernarea și exploatarea sexuală a copiilor. În cele din urmă, serviciile sociale i-au spus familiei [fetei] că ea trebuie să o ajute și iubească dacă își dorește ca fata să se întoarcă.”

”Cea de-a doua victimă a fost supusă abuzului când avea doar 15 ani. Ceea ce i-a umplut paharul a fost pentru ea atunci când a fost aruncată dintr-o mașină cu pantalonii în jurul gleznelor, după ce a făcut sex cu doi sau trei bărbați în mașină – nu își poate aminti [câți]. A fost beată și drogată. Avea doar 15 ani”, a spus K. Batty.

Ali, cunoscut și sub numele de Johnny, de 34 de ani, din Huddersfield, a fost condamnat în unanimitate pentru două acuzații de viol.

Hussain, Shipley, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat în unanimitate pentru un viol.

Majid, cunoscut și sub numele de Smokey, de 35 de ani, din Crosland Moor, a fost condamnat în unanimitate pentru două acuzații de viol.

Riaz, cunoscut și sub numele de Saj, în vârstă de 43 de ani, tot din Crosland Moor, a fost condamnat în unanimitate pentru două acuzații de viol și două de atac indecent.

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost condamnat în unanimitate pentru un viol și, de asemenea, un alt bărbat în vârstă de 36 de ani a fost condamnat în unanimitate tot pentru un viol iar un altul de 30 de ani a fost condamnat pentru violuri repetate.

Serviciul judiciar al coroanei și poliția locală au comentat cazul după pronunțarea verdictelor.

Michael Quinn, de la CPS, a declarat: „În centrul acestui caz sunt cele două victime. Familiile au suferit imens din cauza abuzurilor asupra copiilor lor. Am dori să recunoaștem marele lor curaj în a veni în fața legii și, prin urmare, să susținem urmărirea penală. Sper sincer cu toate consecințele abuzatorilor lor pot ajuta cumva aceste femei tinere să-și reconstruiască viața. Gândurile noastre rămân la ele.”

DCI Richard McNamara, de la poliția raională Kirklees, a declarat: „Bărbații implicați în aceste infracțiuni le-au jefuit victimele copilăria și le-au abuzat în moduri înfricoșătoare. Este dificil să ne imaginăm impactul asupra victimelor abuzurilor pe care le-au suferit, însă curajul lor în raportarea a ceea ce le-a fost făcut și în susținerea acuzației a ajutat la înlăturarea unor străini periculoși de pe străzile noastre.”

„Sentințele de vinovăție de astăzi sunt probabil un punct de reper pentru vinovați să vadă că încep să plătească pentru ceea ce au făcut, precum și pentru următoarele sentințe pentru acei indivizi rămași să fie condamnați astăzi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.