Șase mașini au fost ”înghițite” sub asfalt ieri după-amiaza la Roma

În cartierul Balduina, unde o parte din stradă, lângă un șantier de construcții, s-a prăbușit, șase mașini au sfârșit în prăpastie… În acel moment, din fericire,  nimeni nu a fost la fața locului și nu s-au înregistrat victime.

Gaura s-a deschis în jurul orei 17.30 în Via Livio Andronico. Drumul a fost închis traficului și zona izolată complet de către echipele de intervenții, datorită riscului de ulterioare prăbușiri.

Cauzele rămân să fie clarificate. Nu este exclus ca motivul să fi fost infiltrarea apei sau că ar putea exista o legătură cu șantierul, care din pricina lucrărilor a destabilizat șoseaua. Cele două clădiri vecine au fost evacuate, ca măsură de precauție, și au fost efectuate verificările de stabilitate. Cedase încă o conductă, imediat închisă, fapt pentru care mai multe familii au rămas fără apă curentă și au fost alimentată zona cu două cisterne. Primarul Virginia Raggi s-a prezentat la fața locului. „Primul lucru pe care îl vom face este să ne asigurăm responsabilitățile, vinovatul va trebui să plătească„, a spus ea.