Șase oameni împușcați, doi mortal, într-un campus universitar

Cel puțin doi oameni au fost împușcați mortal la Universitatea din Carolina de Nord, la Charlotte.

Șeful poliției, Jeff Baker, a declarat reporterilor că poliția campusului a primit un apel cum că un om a împușcat mai mulți studenți. Ajunși la locul crimei, polițiștii au dezarmat și arestat suspectul.

Un total de șase persoane au fost împușcate de suspectul încă neidentificat. Dintre cei șase, doi au fost uciși în timp ce trei sunt în stare critică, iar al patrulea suferă de leziuni care nu-i amenință viața, a spus Baker.

Nu a fost clar imediat dacă dintre studenți sau cei din personalul campusului au fost împușcați de suspect.

Biroul de Management al Situațiilor de Urgență (OEM) al școlii a scris pe Twitter chiar înainte de ora 21:00, marți, că o alarmă în campus este încă activă, în ciuda faptului că Departamentul de Poliție din Charlotte-Mecklenburg anunța că scena este „sigură”.

Înainte de ora 18.00. OEM a alertat pe twitter că au fost raportate împușcături în apropierea clădirii școlii Kennedy. „fugiți, ascundeți-vă, asigurați-vă imediat”, a comunicat biroul.

Guvernatorul Roy Cooper, al Carolinei de Nord,  a fost informat rapid despre situația din cadrul UNCC.

Vi Lyles, primarul orașului Charlotte, a declarat că știrile despre împușcături au fost șocante. Bibliotecarul Laura McShane a declarat pentru Charlotte Observer că lucra în Biblioteca Atkins a școlii, când „a auzit un zgomot de armă” în apropiere.

„Elevii alergau pe hol în spatele biroului meu”, a spus McShane. „Am fost pe punctul de a ieși la harță (pentru a-i liniști). N-am avut nicio idee că se întâmpla ceva așa teribil. Aproape imediat, un student a spus că există un trăgător în campus”. Ea a mai spus că a luat repede șapte tineri în biroul ei din bibliotecă și că „totul s-a întâmplat așa de repede încât aproape că am închis ușa în față unui student”.

Baker a clarificat reporterilor că suspectul nu a ajuns la biblioteca campusului, ci doar că a intrat într-o clădire din campus. Universitatea are peste 26.500 de studenți și 3.000 de cadre didactice și personal. Campusul este situat la nord-est de centrul orașului și este înconjurat de zone rezidențiale. Potrivit foxnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here