Scandal la Monfalcone: plafon de înscriere la școală pentru copiii stranieri de 45%

Se forțează ideea unui plafon de înscriere la școală pentru copiii stranieri de 45%, datorită prezenței numărului mare al străinilor în Monfalcone (Gorizia).

Pentru a se ajunge la o convenție pentru a combate fenomenul de „clase ghetou“, având în vedere procentul mare de străini în oraș, au fost în ultimele zile, dispute aprinse cu municipalitatea și două dintre școli.

Pe baza acordului, totuși, aproximativ șaizeci de copii în septembrie vor rămâne excluși de la înscrierile la cursurile preșcolare.

FLC CGIL anunță „un demers care să ducă la urmărirea penală, pentru Garantul drepturilor minorilor, Oficiul pentru protecția copiilor la nivel național.“ Primarul din Monfalcone, Annamaria Cisint, a afirmat că este convinsă  de utilitatea pentru copii să participe la cursurile preșcolare, și a adăugat: „Am oferit deja și încă mai continuăm să oferim tuturor copiilor furnizarea de transport special care să însoțească copiii la școlile din comunitățile învecinate, iar acolo unde există clase și locuri libere pentru a-i înscrie, am apelat la primari și la administratorii de la respectivele școli, dar nimeni nu a răspuns încă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.