Scandalurile Vaticanului – se dezgroapă morții!… – „Priviți spre unde arată îngerul”

Vaticanul a anunțat marți că va deschide două morminte în cimitirul vechi de secole, săptămâna viitoare, pentru teste ADN într-o tentativă pentru a rezolva cazul fiicei adolescente dispărute a unui angajat al Vaticanului care, la rândul lui  a dispărut cu 36 de ani în urmă.

Emanuela Orlandi avea 15 ani când s-a dus la o lecție de flaut în centrul Romei, în 1983, și nu s-a mai întors acasă.

Cazul a primit o nouă turnură vara trecută, când un avocat al familiei Orlandi a primit o scrisoare anonimă cu o sugestie.

Scrisoarea a sugerat că fata ar putea fi îngropată în cimitirul teutonic, unde cetățenii germani și austrieci sunt îngropați, în grădinile Vaticanului.

„Priviți spre unde arată îngerul”, se spune în scrisoare, referindu-se la o statuie de marmură cu un înger deasupra mormântului unui prinț german. Îngerul ține o foaie purtând cuvintele „odihnește-te în pace”.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, a declarat că Sfântul Scaun a aprobat cererea familiei Orlandi de a redeschide cele două morminte.

Rudele lui Orlandi, avocații familiei și membrii Sfântului Scaun vor fi prezenți, când cele două morminte vor fi deschise, pe 11 iulie. Membrii familiilor mormintelor deschise vor fi de asemenea prezenți.

Pietro Orlandi, fratele lui Emanuela, a declarat: „după 35 de ani de lipsă de cooperare, începutul unei investigații vine ca un pas important înainte”.

Membrii familiei Orlandi au apărut la televizor și au vorbit cu presa timp de decenii pentru a cere răspunsuri.

Presa italiană a speculat ani de zile ce s-ar fi putut întâmpla cu micuța Orlandi. Mulți italieni cred că a fost ucisă în legătură cu scandalurile financiare ale Bisericii Catolice din anii 1980, deoarece tatăl ei a fost angajat la Banca Vaticanului.

Alții cred că a fost răpită pentru a negocia libertatea unui delicvent, aflat în închisoare pentru că a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea.

După zvonurile răspândite, cum că trupul lui Orlandi ar putea fi găsit în mormântul lui Enrico de Pedis, un mafiot îngropat la Roma, mormântul său a fost redeschis în 2012, dar nu a fost găsită nicio probă ADN.

Anul trecut, două seturi de rămășițe au fost găsite în subsolul unei clădiri a Ambasadei Vaticanului din Roma.

Descoperirea a stârnit speculații că rămășițele pot aparține lui Orlandi și lui Mirella Gregori, o altă adolescentă care a dispărut în același an. ADN-ul a infirmat această teorie.

Când a dispărut prima dată, autoritățile au spus că dispariția ei ar putea să nu fie legată de munca tatălui ei la Vatican sau ca ea să fi fost o victimă a traficului de ființe umane. Ar avea 51 de ani dacă ar fi găsită în viață astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.