Școală construită în Nepal din banii donaţi de români

Alpinistul care a supravieţuit unui cutremur devastator, în timp ce era în ascensiune spre Everest, le-a promis localnicilor că-i va ajuta. Şi s-a ţinut de cuvânt. A strâns peste 100.000 de euro, pe care i-a donat unei fundaţii umanitare. Banii au fost folosiţi la ridicarea mai multor şcoli.

Prima şcoală construită în Nepal din banii donaţi de români şi-a primit elevii încă de anul trecut. Odată cu noua clădire, a fost reconstruită şi speranţa copiilor care se temeau că nu vor mai avea nicodată un loc acoperit unde să înveţe, după ce şcolile le-au fost distruse de cutremurul din 2015. Acum cei mici se bucură inclusiv de programe artistice.

Iniţial era prevăzută construcţia a doar două şcoli. Dar cum au rămas bani, construcţia fiecărei clădiri a costat în jur de 30.000 de euro, au început lucrările şi pentru a treia. Aproape gata, deja, şi unde vor învăţa alţi peste 100 de copii.

„Cum vedeţi aici, toţi stâlpii au fost puşi. Aceasta este structura acoperişului. Deasupra vor fi elemente din aluminiu zincat,” explică Shalav Rana, reprezentant fundaţie umanitară Nepal.
Continuarea pe: digi24

Articolul precedentImportanța vitaminei D la copii
Articolul următorDin 20 mai, pachetele de ţigări cu pictograme mici trebuie retrase de pe piaţă
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno