Şcolile din toată ţara vor fi închise vineri, 25 ianuarie, din cauza gripei

Şcolile din toată ţara vor fi închise vineri, 25 ianuarie, din cauza gripei, au decis ministerele Sănătăţii şi Educaţiei. Elevii vor avea astfel patru zile libere la rând, întrucât 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă.

Specialiștii au declarat a două săptămână cu caracter epidemic. Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel că și săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat, transmite Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Numai astăzi, cinci persoane au fost răpuse de gripă, astfel că bilanţul a ajuns la 34 de morţi.

Conform specialiștilor, dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar pentru dată de 25 ianuarie 2019.

Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educației Naționale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Oamenii sunt sfătuiți să respecte recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor și a răspândirii virusului gripal:

• Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripă și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;

• Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;

• Respectarea etichetei tușei și strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tușe/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului);

• Igienă adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;

• Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical;

• Continuarea vaccinării antigripale În funcție de situația epidemiologică, unitățile sanitare sunt responsabile să limiteze accesul vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc crescut.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.