Scrisoarea emoționantă pe care Andreea Esca i-a scris-o tatălui său, care a împlinit 80 de ani

Prezentatoarea Știrilor Pro Tv a postat pe contul personal de Instagram o fotografie în care apare alături de tatăl său. Imaginea este însoțită de mesajul

„Tatăl meu este deștept, frumos, slab, cu părul creț și lucrează pe șantier. Este un inginer foarte apreciat, care în plimbările noastre prin țară, îmi arată ce a mai construit.

Este foarte sever și când ajunge acasă la sfârșitul săptămânii eu trebuie să-l aștept cu carnetul de note și mama cu ciorbă. Altfel, îmi petrec mare parte din vacanța de vară cu el, la țară, la mătușa lui, Tușa Viki.

Acolo îmi dă o libertate incredibilă la care niciodată nu aș putea să visez la Bucureșți. Așa aș fi  început, în copilărie, o compunere despre tată. Dar cum astăzi împlinește 80 de ani, am mai adunat niște poveșți.” își începe Andrea Esca mărturia pe Alistmagazine.

„Cu el nu era de glumit. Nici la școală și nici la sport.  Nu a fost niciodată tipul de tată care te schimbă de scutece, te plimbă prin parc și știe ce trebuie “să papi” dar cred că așa erau cei mai mulți soți în anii ’70. Misiunea lor era să “aducă bani în casă”, ceea ce făcea fără cusur.  În schimb, în vacanțe, era foarte mișto.

Si ce-mi mai plăcea tare, erau vacanțele la țară, cu tata. Dacă îmi făceam numărul de probleme la matematică stabilit și “lecturam” cât era norma pusă de el, lumea era a mea. Mă lăsa să umblu cât era ziua de lungă pe coclauri și să petrec până dimineață.

Desigur, mai aveam și câteva “la impuse” cum ar fi urcatul la Cabana Negoiu și culesul de zmeură pe lângă Cimitirul Eroilor. Dar astea, chiar dacă nu-mi plăceau cine știe ce, acum s-au transformat în amintiri plăcute. E chiar ciudat când activități extrem de folositoare ți se par un calvar când eșți mic și le găsești farmecul mult mai târziu.”, a mai continuat Andreea Esca.
„Tata m-a forțat să fiu foarte bună până când am crezut că așa vreau eu să fiu.

Tata m-a ținut într-o lesă foarte scurtă și cred că s-a prefăcut în situațiile în care mai rupeam lanțul, că nu vedea ce fac.
Tata m-a bătut la cap până când am dus la bun sfârșit lucruri pe care nu aveam chef să le fac și pe care nu le-aș fi făcut niciodată fără cicăleala lui, și n-ar fi fost bine…
Tata este foarte corect și este un prieten minunat.

Tata este un party animal. Nu se ține banchet fără el. Și credeți-mă că sunt multe, foarte multe. Este chiar haios când despre unele întruniri îmi vorbește ca și cum ar fi obligat să meargă J)))  Și pe urmă nu a mai putut pleca pentru că nu era politicos. Așa că a stat până dimineataJ”, a povestit prezentatoarea Știrilor Pro TV.

„Tata este Moșu’ acum, cum era și bunicul meu Moșu’ pentru mine, că așa-s toți bunicii în Ardeal. Iar Moșu’ e înțeleptul casei pentru copiii mei. Le-a venit și lor rândul să petreacă veri întregi cu el la țară, să asculte povești despre tot și orice există pe lume, să urce pe munte, să meargă la bazin  și să adune zmeură. Iarna, i-a dus și pe ei la schi și le-a ținut rândul la schilift.

Îi mustruluiește și pe ei că nu citesc destul, că nu fac suficiente exerciții, că stau în poluarea asta din București,  și că folosesc prea mult telefonul. Mie îmi pare bine. Că așa i-a mai fost distrasă atenția de la mine  și pentru că, cu siguranță, își vor da seama în timp și ei,  ce importante au fost momentele petrecute cu el. „, încheie compunerea emoționantă Andreea Esca.