Se apropie Crăciunul

Se apropie sărbătoarea Crăciunului care este un moment de gândire, ne putem face un examen de conștiință, încercăm să fim un pic mai buni iar pentru aceasta ne ajută și elementele externe: luminile aprinse în orașe, vitrinele împodobite, colindele și cântecele care ne amintesc pe cine practic sărbătorim.

La televiziunile italiene, foarte des și din păcate, sunt date știri negative despre românii veniți în Peninsulă. La început mi-am zis că exagerează însă am constatat realitatea, personal, atunci când Tribunalul din orașul meu m-a solicitat pentru traduceri, atât în sălile de audiențe cât și în închisoare.

Vocativ Plus a avut o idee excelentă să “scormonească” și vești pozitive care negreșit există. Merită să căutăm și să le scoatem la lumină. Iată un exemplu frumos:

Adriana Vacaru este o studentă româncă. De câțiva ani trăiește in Roma. A terminat Conservatorul de muzică din Iași, secția oboi, apoi a făcut Masterul și Academia de muzică Sf Cecilia in Roma. A participat la numeroase concerte în România, Italia, Franța, Elveția, Belgia, Austria, Panama iar acum, pentru sărbătoarea Crăciunului, pe 18 decembrie, la ora 18.30 va susține un concert de colinde in Basilica Santa Cecilia din Trastevere, Roma.

Iată repertoriul pregătit:

Silent night
– O come, o come Emanuelle
– Joy to the world
– O holy night
– Cerf Volant
– Ave Maria – Caccini
– Felice Navidad
– Jingle bells
– O ce veste minunantă
– We wish you a merry Christmas

Cine vrea să-și încălzească sufletul în compania muzicii este invitat cu mare drag și, bineînțeles, vom putea aplauda o  talentată româncă!

Intrarea este liberă.