Se prefigurează o nouă linie de metrou la Roma

Tratative despre proiectul noii linii de metrou care va lega zona Eur de ţărmul marii la Ostia.

Ostia, o nouă zona metropolitană care leagă Municipiul 10, Eur: „coridorul Cristoforo Colombo“ de un miliard de euro
Un sistem de transport, cu o capacitate de 10-12 mii de pasageri ora în fiecare direcţie.

Douăzeci şi cinci de kilometri de linii subterane, pe traseul Roma-Lido, cu 15 staţii care leagă Eur şi nouă Roma Expo și care trece de-a lungul bulevardului Cristoforo Colombo, Canale della Lingua şi interiorul Municipiului X. Un proiect care se tot discută, deja prezentat în trecut, iar acum a revenit din nou ”în vogă”, datorită implicării arhitecţilor Andrea Giunti şi Giancarlo Sapio, susţinuţi de consiliul comunal Quartiere Quadrante Colombo şi de Asociaţia Verso îl Futuro.

Sâmbătă, 27 Mai, la sediul Ligii Navale Ostia, s-a organizat o întâlnire de discuţii despre „Coridorul Colombo“ deja aprobat în Planul strategic pentru mobilitate durabilă şi prezentat de Roma şi înainte de 2010, dar, de data aceasta, cu unele implementări care implică Primăria Ostia şi cea din Fiumicino. O lucrare care, pentru a deveni operaţională, solicită Consiliului Local o declare fiind unul dintre „proiectele prioritare“ şi „de interes public“, după cum au subliniat arhitectul Giunti.

„Este un proiect de metrou, realizat împreună cu Astaldi şi Ansaldo şi validat de RATP, care se desfăşoară în totalitate pe zone publice, această nu solicită valorizarea zonelor private, iar Primăria Romei a expus deja proiectul când a participat la World Expo 2010 Shanghai” subliniază Giunti vorbind despre acest vis de aproape un miliard de euro. Aşadar, putem spune deja se prefigurează o nouă linie de metrou la Roma, de dată asta în fapte. (adaptare după romatoday.it)