Se pretindea un ”prinț saudit” și a înșelat investitori cu milioane de dolari

Un om de 48 de ani, din Miami, a fost condamnat la 18 ani și opt luni în închisoare vineri, fiind nevoit să recunoască faptul că se dea drept Prințul Sultan Bin Khalid al-Saud din Arabia Saudită și, astfel, înșelând investitori bogați, cu milioane de dolari.

Anthony Gignac a pledat inițial vinovat de imitație a unui diplomat străin sau a unui funcționar străin, fraude telematice și conspirație.

A fost arestat de cel puțin 11 ori pentru că pretindea, în mod fals, că este membru al familiei regale saudite, declară autoritățile.

El a documentat bogăția sa uriașă, acumulată de la diferiți investitorii prin fraudă, cunoscute și de pe conturile sale de social media, arătând avionul său privat, mese scumpe, bijuterii înțesate cu diamante, ceasuri Rolex, ș.a.

„În ultimele trei decenii, Anthony Gignac s-a pretins ca fiind un prinț saudit, în scopul de a manipula nenumărați investitori din întreaga lume”, a declarat Attorney Fajardo Orshan într-o declarație. „… ”zeci de investitori încrezători au fost privați de investițiile lor, pierzând mai mult de $8.000.000.”

Procurorii federali au creionat profilul lui Gignac ca fiind o „minte criminală”, fără nici o milă pentru cei care au fost ruinați financiar. Reușea prin machiaje profesioniste și fel de fel de trucuri, să semene cât de cât cu prințul din orient.

Gignac este un cetățean american, născut în Bogota, Columbia. Fratele său a declarat că ar fi fost abandonați de către părinții lor și au fost adoptați de o familie din Michigan și, în plus, pretind că ar fi fost abuzați de copii.

Acțiunea infracțională a lui Gignac a început în 1987, după obținerea unui document de identitate fals din California, personificându-l pe Khalid al-Saud. Adevăratul Khalid al-Saud este guvernatorul orașului Mecca și are 79 de ani.

În 1991, la vârsta de 21 de ani, Gignac a înșelat Hotelul Beverly Wilshire din Los Angeles, pentru un cont de $3,488 și o companie de limuzine pentru $7,500, pretinzându-se că este prinț saudit.

El a fost arestat și nu a prezentat nici o contestație cu privire la acuzațiile de furt, uz de card de credit și cecuri contrafăcute și a fost etichetat ca fiind  „Prințul fraudelor” de către ziarul Los Angeles Times.

Arestarea s-a dovedit a fi inutilă, deoarece Gignac, eliberat, a continuat să-și petreacă următorii 26 de ani imitând nobilimea saudită și creându-și o adevărată carieră infracțională.

În 2015, și-a unit forțele cu omul de afaceri din Carolina de Nord, Carl Williamson, pentru a crea Internation Marden Williamson. Societatea frauduloasă care l-ar fi introdus în lumea marilor oameni de afaceri pe Gignac ca și cum ar fi fost un veritabil membru al familiei regale saudite, care oferea oportunități exclusive de afaceri și de investiții.

Lucrurile au început să se schimbe pentru Gignac în 2017 când și-a exprimat interesul de a achiziționa Hotelul Fontainebleau din Miami. El s-a întâlnit cu dezvoltatorul imobiliar Jeffrey Soffer, care a fost interesat în negocierea unui acord cu Gignac, crezând că are de-a face cu un investitor legitim.

Potrivit surselor, Soffer a plătit $50.000 pentru cadouri pentru a curta pe „Sultan Bin Khalid al-Saud” și cei doi au început să petreacă mai mult timp împreună în întâlniri de afaceri și la bordul unor avioane private. În cele din urmă, cu toate acestea, Soffer a devenit bănuitor și a început să se îndoiască că Gignac ar fi cu într-adevăr cine a pretins că este.

Echipa lui de securitate a început investigarea asupra lui Gignac și i-a descoperit adevărata identitate, și l-a denunțat la autoritățile federale.

Gignac a fost arestat și acuzat împreună cu Williamson, care mai târziu s-a sinucis.

Toate podoabele sale, inclusiv brățările Cartier, Ferrari-ul său roșu și inelele cu diamante au fost scoase la licitație pentru a despăgubi milioanele de dolari pe care le-a obținut prin înșelăciune. Potrivit foxnews.

Acum, îl așteaptă ani grei în rolul real de … prinț al închisorilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.