SE ȘTIA despre pericolul coronavirus încă din noiembrie 2019 – DEZMINȚIRI TARDIVE!

ÎNTR-O COMUNICARE OFICIALĂ a Biroului american de Apărare, care a fost lansată ieri, miercuri, s-a făcut o negare, rar întâmplată până acum, a rapoartelor lansate de ABC News care au pretins că… o evaluare a informațiilor a notificat încă din noiembrie despre  coronavirusul răspândit rapid în China, și care ar reprezenta o amenințare pentru forțele americane din regiune.

Funcționarul a susținut că o astfel de evaluare …nu a existat.

Colonelul R. Shane Day, directorul NCMI, membru al Agenției de Informații pentru Apărare, a respins raportul ABC News într-o declarație.

„În practică, Centrul Național pentru Informații Medicale nu comentează public despre probleme specifice de informații”, a spus el. „Cu toate acestea, în interesul transparenței din această criză actuală de sănătate publică, putem confirma că rapoartele mass-media privind existența / eliberarea unui produs / evaluare a Centrului Național pentru Informații Medicale Coronavirus în noiembrie 2019 sunt incorecte. Niciun raport NCMI de acest tip nu există.”

Potrivit informațiilor, presupusa informație ar fi fost obținută prin intermediul funcției de scriere prin cablu și a computerului și prin imagini satelit.

”DIA și NCMI au petrecut ultimele 24 de ore examinând orice ar putea fi legat de presupusa evaluare, dar nu au reușit să găsească nimic”, a spus un oficial al apărării jurnaliștilor de la Fox News.

ABC News a raportat că: imediat Casa Albă a fost informată de mai multe ori despre document: „analiștii au concluzionat că ar putea fi un eveniment catastrofal”.

O altă sursă a spus că politicienii și factorii de decizie din guvernul federal, inclusiv Consiliul de securitate națională la Casa Albă, au fost informați în mod repetat despre această problemă.

Președintele Trump a primit pentru prima dată informațiile într-un briefing zilnic la începutul lunii ianuarie, potrivit ABC News.

Pentagonul a spus că în ianuarie existau informații despre un posibil COVID-19 care ar putea traversa Oceanul Pacific și avea impact asupra Statelor Unite, dar nu a fost un avertisment teribil.

Conform rapoartelor Fox News, șefii de stat major au început să vadă semne ale unei răspândiri grave în rândul forțelor americane la sfârșitul lunii ianuarie.

„Cronologia laturii Intelligence ar putea fi mai în urmă decât discutăm”, a spus sursa ABC News despre rapoartele preliminare privind Wuhan, orașul considerat epicentrul inițial al pandemiei care de atunci a fost redeschis după săptămâni de blocaj total. „Dar acest lucru a fost informat cu siguranță la sfârșitul lunii noiembrie ca fiind ceva ce necesita militari pentru a lua poziție.”

Până acum, Statele Unite au avut 435.160 de cazuri de COVID-19, inclusiv 14.797 de decese.

În weekend, secretarul Apărării, Mark Esper, i-a spus lui George Stephanopoulos în emisiunea „This Week” de la ABC News să-și amintească avertismentul din noiembrie.

„Deci, ai fi știut dacă ar fi existat vreo informare la Consiliul de Securitate Națională în decembrie, nu?” Întrebă Stephanopoulos. – ”Da, nu sunt la cunoștință de asta”, a răspuns Esper.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.