Se tratează de cancer la sân la „guru” naturo-terapeut: moare la vârsta de 46 de ani

Femeile mor cu zile. Majoritatea ar putea fi salvate. 36% din mortalitate la femei este cauzată de cancerul la sân. Cifre alarmante indică faptul că majoritatea femeilor care au totuși unele simptome, nu își fac analizele din varii motive, permițând bolii să avanseze. Chiar și cele care nu au niciun simptom ar trebui să se controleze. În întreaga lume mor sute de mii de femei pe an când ar putea fi salvate. Unele recurg la metode empirice, la vraci și fel de fel de rețete presupus naturiste care abundă pe internet.

O femeie de 46 de ani a murit după ce și-a căutat vindecarea la un naturo-terapeut pentru a trata cancerul de sân. Acest fapt a fost raportat de către medicul oncolog CRO Aviano (Pordenone) Massimiliano Beretta, afirmând că povestea a avut loc cu un an în urmă. „Am urmat sfatul unui naturo-terapeut cunoscut cu ani de zile în urmă, dar care s-a dovedit a fi un lup în piele de oaie“, a scris ea în 2016 medicului, dar a decis prea târziu pentru a apela la oncolog.

În raportarea incidentului, Dr. Beretta a subliniat riscurile care decurg din dependența de acești „guru“ care utilizează nu numai substanțe naturale pentru tratamentul unor boli grave, cum ar fi cancerul, ci și alte metode presupus spiritualizante!…

În e-mail-ul pe care pacienta l-a trimis din Sicilia la Istituto Tumori din Friuli, medicului, pentru a-i prezenta cazul său, se poate citi și apoi califica definiția de „lup în piele de oaie“ ca fiind „mult prea generoasă” pentru acest personaj care a practicat biogeofizică, flori de Bach, metoda Hamer și apoi a redus pacienta aproape pe  moarte, în dureri, cu probleme de respirație, debilități și subponderală.

„Cuvintele femeii îmi rezonează încă“ – adaugă medicul – În ciuda intervenției medicilor sicilieni un pic înainte și apoi noi, cei din Friuli, pacienta a murit câteva luni mai târziu. În timp ce ea era convinsă că s-a supus unui tratament eficient, stadiile avansate ale bolii ajunseseră într-o fază chiar mai agresivă – a explicat Beretta – Pentru că nu a împlinit pasul tratamentului  chimio-terapeutic și, în special, pentru că boala se răspândise într-un corp lipsit de apărare, acum cuvintele femeii încă au ecou în capul meu și despre acest caz vorbesc de multe ori în timpul conferințelor, pentru că nu se spune niciodată suficient despre pericolele tratamentelor neconvenționale care nu sunt neapărat dăunătoare, dar ele trebuie să fie întotdeauna evaluate și controlate de către un medic.”

„Este esențial ca aceste terapii să nu interfereze cu tratamentul real, asistat de medici – a adăugat Beretta – De exemplu, aloe poate afecta activitatea terapeutică a fiecărei substanțe chimio-terapeutice, având ca rezultat o reducere sau, uneori, o compromitere a efectului care, în cazuri severe, poate ajunge până la intoxicație. Problema începe să capete dimensiuni considerabile: estimările oficiale vorbesc de faptul că un pacient din doi, afectat de cancer,  face uz de terapii neconvenționale „.

Datele cele mai alarmante sunt cele de auto-diagnosticare pe motoarele de căutare: un studiu recent efectuat de Medipragma a constatat că 81% dintre italieni fac apel la „Dr. Google“ pentru a-și găsi informațiile on-line despre simptome, diagnostice, boli și tratamente și doar 9% se consultă cu medicul lor. „La mijloc stau acești munți de informații postate de șarlatani și de multe ori încă departe de știință, în care pacienții se încred orbește. Disperarea face restul… și astfel, ajung în brațele unor guru, în loc să meargă la spital“, a spus medicul oncolog.

Recomandăm cititoarelor noastre să își facă frecvent analizele, chiar dacă au senzația că ”plesnesc” de sănătate iar dacă au un cât de mic semn de suferință, neapărat să consulte un medic oncolog. Un diagnostic corect și făcut în faza incipientă a bolii poate salva viața voastră și bucura încă pentru ani mulți pe cei care vă iubesc: familia și prietenii… iar în ce privește acești guru și vindecători miraculoși… să fie întotdeauna precaute.