Semnal de alarmă! Teodorovici vine cu propuneri care nu ajută românii ci spațiul comunitar

Ministrul Finanţelor vrea ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată.

După ce perioada expiră, aceştia vor fi nevoiţi să își caute de muncă în altă țară.
Este o idee despre care Orlando Teodorovici spune că a fost discutată şi cu ceilalţi miniştri de Finanţe din Uniunea Europeană.
Chiar dacă recunoaşte că este vorba despre o măsură restrictivă, Teodorovici susţine că demersul va ajuta la echilibrarea economică a întregului spaţiu comunitar.

“Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară”, a spus ministrul Finanțelor.

„În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a explicat Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.