Sergiu Novac – cel mai bun la matematică din toată țara

Web Hosting

Un elev din Lugoj (Timiș) este cel mai bun la matematică din toată țara. El a câștigat Olimpiada Națională de matematică, eveniment care a avut loc în perioada 19-23 aprilie 2017.

Sergiu Novac este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ,,Coriolan Brediceanu” din Lugoj.

,,Mă consider un copil normal, nu cred că am nimic special în afară de pasiunea pentru matematică. Din clasa a V-a mi-am dat seama că îmi plac științele exacte. La olimpiadă a fost greu, ca întotdeauna, însă cred că m-am descurcat bine, se pare că pregătirea mea a dat roade. Întotdeauna mi-a plăcut să merg la concursuri, să vad cât de bun sunt și cât de sus pot ajunge. Le datorez acest premiu profesorilor care m-au pregătit și părinților care m-au sprijinit”, a spus băiatul.

Tânărul, pregătit de profesorul Adriana Mariş a obţinut premiul I pe ţară , precum şi medalia de aur oferită de Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

Elevul a mai primit un premiu și pentru cea mai frumoasă și originală soluție din partea Asociației Restauro. De asemenea, la proba de baraj (seniori) s-a clasat printre primii elevi din țară reușind astfel să se califice în lotul național  de matematică al României. Sursa: stiripentrucopii.com

Facebook Comments