Din setea de cunoaștere a frumuseților și a istoriei Italiei – unii români din Roma au pornit „asaltul”!

20

Sărbătoarea muncii de la 1 Mai 2017 a fost, firește,  binevenită și pentru românii aflați departe de casă!

Setea de cunoaștere a frumuseților și a istoriei Italiei, un muzeu în aer liber, a determinat pe unii dintre compatrioţii noştri petreacă această zi în diverse moduri. Nu doar cu… obișnuitele grătare!

Românii din Roma au fost dornici facă și alte activităţi distractive, îndepărtânduse de frenezia zilelor de 1 Mai de acasă!

  • Creştinii ortodocşi de la Parohia Roma 3 din Lucio Sestio au vizitat locurile natale şi spirituale ale Sfântului Francesco di Asissi organizat de Lăcrămioara Palaghianu!
  • Sub îndrumarea doamnei Ionela Popescu de la Parohia Sf.Alexie, membrii parohiei au vizitat frumuseţile oraşului Florenţa, oraş cu o bogată cultură spirituală! A fost ghid doamna Melania Cotoi, o cunoscătoare a „secretelor” oraşului şi bine documentată. Vizitatorii au avut prilejul îl cunoască şi pe redactorul revistei CITTA DI VITA, preotul Eugen Răchiteanu care i-a invitat viziteze redacţia revistei ce se află în incinta Bisericii Sf. Cruce din Florenţa.
  • Alte persoane au vizitat Napoli şi insula Capri – grup organizat de Mirela Serafim!

Nu în ultimul rând să ne referim şi la doamnele care lucrează ca badante (îngrijitoare) şi care nu s-au putut bucura de această zi minunată, fiind nevoite să rămână la… muncă! Pentru acestea, care le-au rămas doar speranţele:  „Aşa este viaţa noastră aici departe de cei dragi, în speranţa anul viitor fie mai bine! Un salut prietenesc”  – Mariana Bogdansemnatara acestei corespondențe primite la redacție și pentru care îi mulțumim.

 

Facebook Comments