Sfaturi cum să NU ai succes!

Câte cărți ne învață opusul – să nu avem succes? Imaginează-ți că deja știi toate aceste sfaturi, atunci vei putea evita toți acești pași pentru a-ți crește șansele de succes.

Ei bine, aici sunt cele 7 comportamente care nu îți vor aduce niciodată succes:

Îți cheltui timpul vorbind despre probleme, nu despre decizii

Discutarea problemelor aduce emoții negative în plus. De vreme ce oamenii au în mod obișnuit multe gânduri negative pe parcursul zilei, nimeni nu va fi încântat de altele spre seară. Această situație va fi îmbunătățită prin analiza problemei și identificarea soluţiilor. Însă discuţia constantă despre acea problemă și gândurile despre ea, de ce nu poate fi rezolvată niciodată? – nu vor produce nicio schimbare.

Am avut odată un prieten care era în proces de divorț cu soția lui. El nu a putut accepta realitatea și a avut depresie, a devenit furios. Drept urmare, vina a căzut pe copiii lui și iar gândurile lui s-au concentrat asupra cât de nefericit este. El trebuia să se gândească la pașii de îmbunătățire a propriei personalităţi și a familiei sale (și, pe termen lung, a relațiilor). O concentrare permanentă asupra problemelor nu va aduce un asemenea rezultat.

Eşti prea mândru pentru a învăţa ceva nou ce se află în afara zonei tale de confort

Pentru dezvoltarea vieții (și a afacerilor), este necesar să învățăm să acceptăm opiniile opuse. Oamenii care cred că sunt deja destul de buni și știu totul, cel mai probabil, vor rămâne singuri. Aminteşte-ţi: 90% din „informații importante” sunt generate la fiecare doi ani. Astăzi, informațiile se mișcă foarte repede, iar toată lumea, pentru a rămâne pe linia de plutire, trebuie să ia ceea ce depășește cunoștințele lor anterioare.

Un bun exemplu de cultură pop este filmul „Doctor Strange”. Strange a fost un doctor foarte mândru și a crezut că nimeni nu ar face mai bine decât el intervenția chirurgicală, până când a nimerit într-un accident, unde a fost rănit grav la ambele mâini. Eul său puternic nu ia permis să depășească trauma. Dar, ca urmare, a trebuit să uite de el și să învețe totul de la zero, pentru a trăi o viață mai bună.

Nu poţi să te relaxezi în singurătate

Unii oameni nu se simt compleţi dacă sunt singuri. Nu contează dacă sunt colegii de muncă, cei dragi, copiii sau chiar străini ocazionali într-un bar, au nevoie de prezența altora pentru a simți sprijin.

De fapt, singurătatea este o etapă în viață când poți să crești. Realitatea este că fiecare persoană are propriul său drum și nu toți vor avea pe cineva alături mereu. Chiar și în căsătorie, alocarea timpului pentru noi înșine este un factor important pentru o relaţie succes.

Timpul petrecut în singurătate poate fi foarte util: poți înțelege mult mai bine, ce vrei, și ce – nu, punctele tari și punctele slabe și, în principiu, ceea ce cauți în viață.

Nu vrei să faci greşeli

Acestea, de obicei, se referă la frică. Oamenii care se tem să o dea în bară fac multe eforturi pentru a evita sau a ascunde greșelile. Din moment ce greșelile (și eșecurile în general) sunt inevitabile, eforturile petrecute pentru a le evita sunt în zadar.

În schimb, trebuie depus mai mult efort pentru a face mai multe încercări și, de fapt, să te aştepţi la mai multe erori. Eșecul este doar prima încercare de a învăța. Aceasta este o frază uzată, desigur, dar este adevărată. Dacă eșuezi, dar ai învățat din această experienţă, este o creștere.

Oamenii care petrec prea mult timp evitând greșelile, nu-și dau ocazia să crească.

Eşti slavul plăcerii de moment

Acest lucru a devenit mai complicat odată cu creșterea popularității rețelelor sociale, dar căutarea recompenselor pe termen scurt (de exemplu, scheme de îmbogățire rapidă, cursuri care promit să te facă miliardar) și subestimarea efortului necesar pentru un succes real – nu îți garantează succesul.

Plăcerile de moment au loc aproape întotdeauna în detrimentul viitoarelor oportunități.

Imaginează-ți că am două oferte pentru tine. Prima este de a-ți oferi 100 $ astăzi, iar a doua este de a-ți oferi 1000 $, dar peste un an. Majoritatea oamenilor vor alege cel mai probabil prima ofertă, chiar dacă știu că pot obține mai mult dacă așteaptă.

Drept rezultat, este practic imposibil să atingi obiective care necesită întotdeauna mai mult sacrificiu de sine.

Trăiești în trecut sau în viitor

Oamenii care trăiesc în trecut se concentrează asupra a ceea ce au făcut sau ar fi putut face în trecut. Ei dau vina pe greșelile lor din trecut în tot. Ei stau și discută despre cât de bine a fost ceva acum câțiva ani.

Persoanele care trăiesc în viitor se bazează pe faptul că viitorul lor va fi mai bun. Ei spun ce ar putea realiza în viitor dacă ar fi la momentul potrivit în locul potrivit sau ar avea ocazia.

Ei nu înțeleg că ceea ce fac acum – care, în parte, a fost modelat de trecut – devine viitorul lor.

Îți place să concurezi cu alții

Concurența este utilă în anumite doze, de exemplu în atletism. Dar, în relațiile personale și profesionale, concurența devine similară cu căutarea recunoașterii externe, adică a modului de a-i învinge pe alții sau de a deveni asemenea lor.

După cum a spus Theodore Roosevelt, „comparația este un hoț de bucurie”.

Comparația excesivă demotivează oamenii pentru că, în loc să-și vadă punctele forte, ei se uită prin prisma altora. Această sursă de motivație este instabilă, ceea ce face ca realizările să fie obținute foarte dificil.

Tot ce trebuie să fie în lista neagră

Toată lumea trebuie să tindă spre succes, plăcere și fericire în propriile vieți și priorități. Toți merităm această șansă.

Există milioane de liste cu sfaturi despre cum să reușești. Evident, unele sunt mai eficiente și mai logice decât altele. Aceasta este o listă neagră, care ar trebui evitată.

Scopul rămâne același. Evită cele de mai sus și va veni succesul sau cel puțin un sentiment de bunăstare și motivație. Sursa: dozadesucces.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.