Sfaturi pentru a nu face toxinfecție alimentară

intoxicatie
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Alimentele conțin în general cantități infime de bacterii și virusuri, care sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor. Dar dacă mâncarea nu este mânuită cum trebuie sau nu este gătită suficient, numărul microbilor poate ajunge la un nivel periculos, rezultatul fiind o ușoară indispoziție stomacala sau o intoxicație severă.

Respectați următoarele reguli:
Separați carnea și peștele de restul alimentelor! Când le cumpărați, puneți-le în pungi de plastic, că să nu curgă zeamă. Împachetați-le separat. Cumpărați la sfârșit bunurile perisabile și puneți-le repede în frigider!

Puneți carnea pe raftul de jos, pentru că zeama să nu se scurgă pe alte alimente.

Congelați carnea de pasăre și carnea tocată dacă nu o folosiți într-o zi-două. Celelalte cărnuri trebuie congelate în termen de patru-cinci zile.

Nu decongelați produsele pe masa din bucătărie! Microbii se înmulțesc repede pe carnea lăsată la temperatură camerei, chiar în timpul dezghețării.

Planificați din timp și dezghețați alimentele în frigider! Puneți produsul congelat într-o pungă sigilabilă. Așezați pachetul într-un castron, în frigider și lăsați-l până se dezgheață.

Spălați-vă pe mâini înainte să gătiți și ori de câte ori e nevoie! Spălați-vă bine cu apă și săpun, 10-15 secunde, înainte de a va apuca de gătit. Ștergeți-vă cu un șervet curat de hârtie sau textil.

Nu refolosiți cuțitele, plânsetele sau alte ustensile care au intrat în contact cu carnea crudă înainte de a le spăla temeinic! Serviți mâncarea pe o farfurie sau un platou curăț, nu pe un suport unde au stat alimente crude.

Gătiți bine carnea! Conform unor studii, culoarea cărnii nu este un indiciu bun că a fost gătită suficient. Carnea de vită tocată poate părea bine rumenită chiar dacă temperatură în interior este de numai 55°C-cu mult sub cele 70°C necesare pentru a distruge bacteriile dăunătoare.

Cumpărați produse tăiate, precum jumătăți de pepene sau salată ambalată în pungi, doar dacă sunt refrigerate sau înconjurate de gheață!

Păstrați în frigider produsele perisabile (căpșuni, salată verde, plante aromate, ciuperci), produsele tăiate și descojite!
Spălați fructele și legumele sub un jet de apa înainte de a le mânca, tăia sau găti, chiar dacă le veți curăța!

Aruncați frunzele exterioare ale legumelor, cum sunt varza și salata!
Nu consumați germeni cruzi, chiar dacă îi creșteți acasă! Umezeala și căldura favorizează înmulțirea bacteriilor periculoase. (medicina-alternativa.com)

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •