Și-a înjunghiat iubita de 32 de ori pentru că …dansa cu un altul

ucisa din gelozie
la 23 de ani ucisa

Fermier gelos și-a înjunghiat iubita de 32 de ori pentru că …dansa cu un altul

Un fermier gelos a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a înjunghiat mortal prietena „fără apărare” de 32 de ori, într-un atac „violent și prelungit”, deoarece dansase cu un alt bărbat.

Keith Rizzo a intrat când Neomi Smith dansa cu un alt bărbat într-un pub din Angus, Scoția, în iunie anul trecut.

Rizzo, în vârstă de 23 de ani, a mințit în anchetă că fata, de aceeași vârstă cu el, Neomi Smith, ar fi fost atacată brutal de doi misterioși atacatori, cărora ea le datora bani.

Ieri, fermierul a fost condamnat la închisoare pe viață de către Înalta Curte din Glasgow, unde a fost judecat pentru omor.

Lady Rae îl descrie pe Rizzo – care a apărut prin intermediul unui link video din închisoare – un „tânăr gelos și posesiv”.

Ea a adăugat: „Numai tu poți dezvălui seria precisă a evenimentelor…

…Ce se știe acum este că ai condus un atac sălbatic, vicios, violent și prelungit asupra unei tinere fără apărare în bucătăria apartamentului pe care l-ai împărtășit cu ea.”

Judecătoarea a declarat „ce preț” a plătit domnișoara Smith, încercând „să se distreze” în pub, pe 9 iunie 2019.

Cuplul s-a întâlnit la începutul lui 2019.

Rizzo – care fusese condamnat anterior pentru abuz în familie în legătură cu o fostă – a fost violent cu iubita sa la scurt timp după intrarea în relație.

Săptămâni înainte de crimă, Neomi Smith – originară din Aberdeen – a povestit unei prietene cum el a sufocat-o până a leșinat.

Ulterior, ea a avut o discuție aprinsă cu partenerul în apartamentul său, el rupând o ușă cu oglinzi de la șifonier și apoi aruncându-i iPhone-ul.

În sfârșit, Neomi Smith a fost găsită pe scara clădirii, cu o umflătură mare la cap.

Mărturiile descriu cum erau cei doi la Barul lui Brechin, Hudson, cu o seară înainte de crimă. Rizzo a băut foarte mult.

Prietenul său Cameron Saunders și-a amintit cum Rizzo a luat cu asalt pub-ul după ce a văzut-o pe domnișoara Smith dansând cu un alt bărbat.

Rizzo a fugit din cârciumă, a intrat în apartament și a așteptat. Când a venit și Neomi Smith, a folosit două cuțite pentru a o înjunghia de 32 de ori, lăsând-o într-o baltă de sânge.

Apoi, Rizzo a țesut o plasă de minciuni pentru a ascunde ceea ce s-a întâmplat.

A alergat mai întâi la vecinul domnișoarei Smith, susținând că Neomi s-a certat cu „cineva” în timp ce se el venea la ea. Vecinul a sunat la Poliție.

Paramedicul Angela McKenzie descrie apartamentul: era „ca un film de groază”.

„Era plin de răni adânci: partea din spate a capului și a gâtului. Am renunțat la a număra câte găuri erau.”

Mama lui Rizzo și-a vizitat fiul în închisoarea din Perth, o săptămână mai târziu, în timp ce se afla în arest preventiv.

El i-a spus o poveste bizară despre doi bărbați care ar fi ucis-o pe fată pentru niște bani.

În timpul anchetei nu a existat nicio urmă pe camerele video CCTV a așa-numiților atacatori.

Rizzo a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pe viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here