Și-a omorât soţia şi copiii, apoi s-a predat la Poliţie

„Acum familia mea este bine. Până acum nu era” 

Florin Mircea Buliga le-a spus anchetatorilor că prin gestul său le-a salvat sufletele celor dragi. El a susţinut pe tot parcursul audierilor că a avut o revelaţie religioasă.

Bărbatul a mai povestit că a fost dependent de alcool şi că în urmă cu un an a urmat un tratament pentru a scăpa de alcoolism. Vecinii spun că nu au observat ca omul să fie beat vreodată, dar familia Buliga se mutase recent în apartamentul din blocul din cartierul Noua. După încheierea audierilor, anchetatorii spun că bărbatul va fi cu siguranţă reţinut pentru 24 de ore.

Criminaliştii au găsit în locuinţa soţilor Buliga arma crimei, un cuţit de bucătărie. Victimele vor fi transportate la Laboratorul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei. Aceasta va arăta exact care a fost ora la care a fost comisă crimă, dar şi ordinea în care Florin Mircea Buliga şi-a executat membrii familiei. Există indicii că şi-a premeditat fapta. Un semn este faptul că a aşteptat ca toţi membrii familiei să adoarmă pentru a fi sigur că nu vor opune rezistenţă prea mare. Bărbatul este în continuare audiat de anchetatori. „Acum familia mea este bine. Până acum nu era”, este una dintre declaraţiile bărbatului. În cazul suspectului se va dispune şi o expertiză psihiatrică, pentru a dovedi dacă avea sau nu discernământ în timpul comiterii faptelor.

Angajaţii firmei la care Florin Mircea Buliga era administrator sunt şocaţi de cele întâmplate. Oamenii spun că bărbatul era inginer de meserie şi că se înţelegea bine cu soţia. Angajaţii mai spun că nu au fost niciodată martori la vreo ceartă între cei doi soţi. Florin Marius Buliga era ortodox, dar apropiaţii spun că era un om cu o credinţă normală, fără să fi fost fanatic în vreun fel.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru jurnaliştii „Adevărul” că bărbatul ar fi fost recent de două ori la Mănăstirea Şinca Veche, o dată chiar cu o zi în urmă. Ucigaşul ar fi mărturisit că ultima dată când a fost la mănăstire ar fi avut o revelaţie religioasă, în urma căreia ar fi înţeles că trebuie să îşi ia viaţa. Întors acasă, în noaptea dintre luni (26 martie) şi marţi (27 martie), Florin Mircea Buliga ar fi luat un cuţit de bucătărie, cu care ar fi încercat să se sinucidă, drept mărturie stând chiar o rană superficială din pieptul său.

Pentru că nu a reuşit să-şi ia viaţa, bărbatul, spun surse apropiate anchetei, a aşteptat să adoarmă soţia şi cei doi copii, după care i-a ucis în somn, cu mai multe lovituri de cuţit. Aceleaşi surse apropiate anchetei subliniază că nu au fost niciodată plângeri de violenţă domestică legate de ucigaş. La această oră, Florin Mircea Buliga este în continuare audiat de anchetatori.

Surse au declarat că recent bărbatul s-a cazat pentru câteva zile la Mănăstirea Şinca Veche, după care, la întoarcere, ar fi avut o tentativă de sinucidere. El şi soţia lui aveau împreună o firmă care comercializa produse naturiste. Vecinii familiei spun că erau nişte oameni liniştiţi. Soţia avea 42 de ani, iar copiii, un băiat şi o fată, aveau 13 şi 18 ani. Până la această oră, nu sunt clare motivele comiterii crimei şi nu au fost făcute publice alte detalii.

„În jurul orei 13.30 un bărbat de 43 de ani s-a prezentat la sediul IPJ Braşov declarând că şi-a ucis soţia de 42 de ani şi pe cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani. Se efectuează cercetarea la faţa locului sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. Bărbatul e în custodia poliţiştilor. S-a constituit un dosar penal pentru omor calificat în acest caz”, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Bărbatul avea sânge pe haine atunci când a ajuns la Poliţie pentru a mărturisi crima. Conform aceleiași surse, omorul s-ar fi petrecut pe Strada Stejarului, numărul 4 A, din Braşov, în zona blocurilor recent construite. Bărbatul ar fi încercat recent să se sinucidă, după ce ar fi fost o vreme la o mănăstire, lucru neconfirmat până în prezent de surse oficiale. Un alt detaliu şocant este varianta potrivit căreia cei trei au fost înjunghiaţi după ce au adormit. Sursa: ziuanews

SURSĂziuanews
Articolul precedentS-a descoperit un „nou” organ al corpului uman
Articolul următorItalia – Profesoară legată de scaun și lovită, în sala de clasă
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno