Și-a răpit fiica vitregă, în vârstă de 12 ani, a sechestrat-o și au 9 copii împreună – condamnat

Un bărbat din Oklahoma, pentru răpirea fiicei sale vitrege în vârstă de 12 ani și având ulterior 9 copii cu ea, în timp ce o sechestrase aproape 20 de ani, a fost condamnat la închisoare săptămâna aceasta.

Henri Michelle Piette, 65 de ani, a fost inițial condamnat anul trecut pentru răpire cu intenția de a efectua acte sexuale cu o minoră, pentru răpirea din 1997 a fetiței Rosalynn McGinnis, în vârstă de 12 ani, cu mama căreia a avut înainte o relație.

În timpul procesului, procurorii au explicat modul în care Piette a răpit-o pe fetița din casa ei din Poteau și a supus-o „abuzului fizic și emoțional” pe parcursul a aproape 20 de ani.

El a violat-o în mod repetat din 2000, când victima avea doar 15 ani, rezultând nașterea a nouă copii.

În timp ce era în captivitate, Piette a mutat victima de zeci de ori între Statele Unite și Mexic, forțând-o să-și schimbe identitatea tăindu-i părul, purtând ochelari și folosind nume false. În iulie 2016, McGinnis, acum având peste treizeci de ani, a fugit cu opt dintre copiii ei în birourile generale consulare ale SUA din Nogales, Mexic.

„Închisoarea pe viață este o sentință pe care legea o rezervă pentru cei mai gravi infractori, adică criminali precum Henri Michelle Piette”, a declarat avocatul american Brian J. Kuester într-o declarație. „De 20 de ani, el a făcut abuzuri fizice și emoționale extreme victimei și copiilor săi. Timp de 20 de ani s-a temut pentru viața ei și a copiilor săi.”

Melissa Godbold, agent special responsabil FBI, Oklahoma City, a spus: „De peste 20 de ani, Henri Piette a provocat pagube incomensurabile victimelor sale. Sperăm că prin această condamnare de astăzi se va oferi dreptate victimelor și o oportunitate de a se putea vindeca.”

Ca parte a sentinței, lui Piette i s-a cerut să plătească și o amendă de 50.000 de dolari statului și peste 50.000 de dolari victimei. NBC News a identificat victima drept fiica vitregă a lui Piette. Sursa: foxnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.